Kiinalais- ja japanilaisturistit käyttivät Suomessa eniten rahaa

28.4.2016 klo 10:09 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kiinalaiset ja japanilaiset turistit ovat hieman korvanneet venäläismatkailijoiden vähenemistä Suomessa. Aasiasta tulevat turistit myös jättävät Suomeen enemmän rahaa kuin venäläiset tai lähinaapurimme ruotsalaiset ja virolaiset.

Suomessa vieraili viime vuonna 7,4 miljoonaa ulkomaista matkailijaa, ja he toivat Suomeen yhteensä 2,4 miljardia euroa. Määrä oli 259 miljoonaa euroa eli 9,6 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, kertoo Finpron Visit Finland -yksikön tällä viikolla julkistama tutkimus.

Japanilaiset käyttivät Suomessa keskimäärin 183 euroa matkapäivää kohden ja kiinalaiset 137 euroa, kun taas venäläiset keskimäärin 82 euroa

Tutkimuksen mukaan venäläismatkailijoiden vähenemistä Suomessa korvasivat erityisesti kiinalaiset ja japanilaiset turistit. Kiinalaiset ja japanilaiset matkailijat myös käyttivät Suomessa viime vuonna eniten rahaa matkapäivää kohden.

Japanilaiset käyttivät Suomessa keskimäärin 183 euroa matkapäivää kohden ja kiinalaiset 137 euroa, kun taas venäläiset keskimäärin 82 euroa. Ruotsalaiset käyttivät vain 43 euroa ja virolaiset 38 euroa.

Finpro on yhtiö, joka muun muassa auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään.

 

Ylös