Venäjänkielisiä yrittäjiä eduskuntaryhmän vieraana

28.4.2016 klo 13:07 Kotimaa Kristiina Drotar

Parikymmentä yrittäjää Suomen Venäjänkielisten Yhdistysten Liiton eri jäsenjärjestöistä oli eilen verkostoitumassa Antero Laukkasen järjestämässä tilaisuudessa.

Kansanedustaja Antero Laukkasella itsellään on takanaan kahdentoista vuoden yrittäjyys, joten tapaamisessa puhuttiin samaa kieltä – tosin eri äidinkielellä.

– Edessä on pitkä yhteistyön rakentamisen tie. Viemme eteenpäin tietoa, että meillä on elinvoimainen venäjänkielisten yrittäjien verkosto, totesi Laukkanen eilisessä tapaamisessa.

Kansanedustaja Sari Tanus kosketti yleisön sydäntä pitämällä puheen venäjäksi.

– Korostan ennen kaikkea suomen kielen oppimisen tärkeyttä liiketoiminnan menestyksessä. Minulle opiskelu vieraassa maassa, Leningradissa, antoi taustaa ymmärtää, mitä kaikkea voi uuteen maahan muuttaneen eteen tulla, totesi Tanus.

Myös KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman puhuu jonkin verran venäjää ja hänellä on venäjänkaupan kokemusta. Hän esitteli KD:n yrittäjyysohjelman. Juuri valmistuneessa esitteessä on esitetty tiivistetysti yrittäjyysohjelmamme tärkeimmät kohdat. Ohjelma sai vierailta hyvää palautetta.

Östman korosti, että KD haluaa parantaa työnteon ja yrittäjyyden edellytyksiä.

– Totuus on, että yrittäjä sitä työtä luo. KD:n yrittäjyysohjelma pohjautuu kristillisille arvoille. Niiden mukaan toimiva yritys palvelee oikeudenmukaisesti, vahingoittamatta tai köyhdyttämättä itseään tai niitä, joita se palvelee.

Suomen Venäjänkielisten Yrittäjien Yhdistyksessä on tarjolla yrittäjyysopetusta.

Suomen Venäjänkielisten Yrittäjien Yhdistyksessä on tarjolla yrittäjyysopetusta. Yhdistyksestä mm. vieraillaan yrittäjien luona paikan päällä katsomassa, miten asiat konkreettisesti tehdään. Mentorointia pidetään myös tärkeänä. Yleensä ihmiset ovat tyytyväisiä ja elämä Suomessa on hyvää. Suurin päänsärky ovat kieliongelmat, kuten arvata saattaa.

Ilta oli täynnä yrittäjäenergiaa, ja osallistujat lähtivätkin innoissaan miettimään jo seuraavan tapaamisen aiheita.

Järjestäjänä vieraitten puolelta oli Lana Korbelainen, joka on Espoon KD:n jäsen. Lana toimi myös erinomaisena tulkkina.

– Keskustelut ovat kovassa vauhdissa. Facebook on täynnä palautteita ja mielipiteitä – hyvin positiivista, ja yhteistyötä halutaan jatkaa, kertoi Lana tilaisuuden jälkeisenä päivänä.

Ylös