Essayah: Kehitysyhteistyön alasajo on heikentänyt Suomen kansainvälistä asemaa

21.6.2016 klo 15:00 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah´n mukaan on mahdotonta ymmärtää sitä energiaa ja aktiivisuutta, jota hallitus on osoittanut ajaessaan alas suomalaista kehitysyhteistyötä.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari essayah kritisoi hallitusta suomalaisen kehitysyhteistyön alasajosta. Kehitysyhteistyöhön on kohdistumassa tällä hallituskaudella yli 300 miljoonan leikkaukset.

– Ymmärrätte kai, että nämä toimet vaarantavat monen tytön ja pojan koulunkäynnin kehitysmaissa, mutta ovat myös heikentäneet Suomen kansainvälistä asema

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa esitetään kuitenkin hienoja tavoitteita, kuten kestävää kehitystä, ihmisoikeuksia ja rauhanvälitystä.

KD:n ryhmäpuheenvuoron selontekoon liittyvässä keskustelussa pitänyt Essayah huomautti, että hallituksen on pohdittava, onko sillä riittäviä panostuksia ja välineitä hienojen tavoitteittensa toteuttamiseen.

– Miksi tavoitteet eivät näy millään tavalla hallituksen toimenpiteissä, hän kysyi.

Lisäksi Essayah’n mielestä on mahdotonta ymmärtää sitä energiaa ja aktiivisuutta, jota hallitus on osoittanut ajaessaan alas suomalaista kehitysyhteistyötä.

– Ymmärrätte kai, että nämä toimet vaarantavat monen tytön ja pojan koulunkäynnin kehitysmaissa, mutta ovat myös heikentäneet Suomen kansainvälistä asemaa, hän sanoi.

Ylös