Eero Kauppinen on kestävän kaupungin ja liikenteen moniosaaja

16.7.2016 klo 07:09 Kotimaa KD Lehti

Eero Kauppinen lähti opiskelemaan liikenne- ja kuljetusjärjestelmiä, koska oman kädenjäljen näkeminen on tärkeää samoin kuin maailman paremmaksi tekeminen.

Eero Kauppinen on Tampereella asuva, TTY:llä liikenne- ja kuljetusjärjestelmiä opiskeleva teekkari. Alasta hän kiinnostui alun perin sen hyvän työllistymisen vuoksi. Oman kädenjäljen näkeminen on tärkeää.

– Mietin, mikä ei lopu koskaan ja rakentaminen on sellainen. Rakentamiseen puolestaan liittyy aina tarve liikkua. Kun täytyy liikkua, tarvitaan minun asiantuntijuuttani. Oman kädenjäljen näkemistä tärkeämpää on se, miten voin tehdä maailmasta paremman: miten ihmiset ja tavarat voivat liikkua turvallisemmin ja ympäristöä vähemmän kuormittaen.

Kauppinen kannustaakin nuoria lähtemään kuntavaaliehdokkaiksi, sillä paikallisesti päätetään todella merkittävistä asioista.

KD Nuoriin hän tuli mukaan alun perin Repe Mäensivun eduskuntavaalikampanjan myötä, jossa hän toimi Mäensivun kampanjapäällikkönä.

– Repe ei koskaan kysynyt tekemään mitään, vaan halusin täysin oma-aloitteisesti tehdä kampanjaa hänelle. Vaalityöstä oli hyötyä, sillä työpaikalla sain kehuja siitä, että osasin kirjoittaa asiallista ja asiantuntevaa tekstiä.

Kauppinen kannustaakin nuoria lähtemään kuntavaaliehdokkaiksi, sillä paikallisesti päätetään todella merkittävistä asioista ja vastataan esimerkiksi kaupungistumisen luomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Kauppinen painottaa myös asiantuntijoiden hyödyntämisen tärkeyttä päätöksenteossa.

– Poliitikot saavat käteensä asiantuntijoiden arvion, mutta usein heillä on jo valmis mielipide siitä, mitä hankkeesta tulee seuraamaan. Mitä järkeä on tehdä asiantuntijatyötä, jos poliitikko ei kuuntele asiantuntija-arviota? Asiantuntija tuskin hyötyy mitenkään siitä, toteutuuko hanke lopulta vai ei. Politiikasta puuttuu pitkäjänteisyys: mitä ratkaisuja tehdään nyt, vaikuttaa myöhemmin, Kauppinen muistuttaa.

Teksti ja kuva: Minna Rajala
Ylös