Työttömälle sallittava yliopisto-opinnot

25.8.2016 klo 08:49 Kotimaa KD Lehti

Akavan Erityisalat kannattaa Akavan esitystä työttömän yliopisto-opiskelun helpottamisesta. Työttömän pitää saada opiskella yliopistossa työttömyysturvaa menettämättä, mikäli hänellä on samaan aikaan valmius työnhakuun ja työn vastaanottamiseen.

– Osaaminen on korkeasti koulutetun tärkein työväline ja sen kehittäminen on työttömälle hyödyllisintä ajankäyttöä työnhaun ohella. TE-toimistoilla ei useimmiten ole tarjota korkeakoulutetulle tarkoituksenmukaista työvoimakoulutusta, jolloin työllistymisenkin kannata järkevintä on tutkintoon johtava opiskelu, koulutuspoliittinen asiamies Minna Nieminen Akavan Erityisaloista sanoo.

Työttömän passivointi ja omaehtoisen opiskelun vaikeuttaminen on järjenvastaista tilanteessa, jossa pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa myös korkeasti koulutettujen parissa

Parhaillaan lausunnolla on luonnos hallituksen esityksestä, joka koskee lakeja julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain ja työttömyysturvalain muuttamisesta.

Akavan Erityisalat vaatii korjauksia hallituksen esitykseen.

– Nyt lausunnolla oleva luonnos vaikeuttaisi tuntuvasti yliopisto-opintojen suorittamista työttömyyden aikana, jollei jopa estäisi niitä kokonaan. Emme voi hyväksyä sitä, että yliopisto-opinnot kategorisesti suljettaisiin pois keinovalikoimasta, joka korkeasti koulutetulla työttömällä on käytettävänään osaamisensa kehittämiseen, Minna Nieminen kertoo.

Hänen mukaansa työttömän passivointi ja omaehtoisen opiskelun vaikeuttaminen on järjenvastaista tilanteessa, jossa pitkäaikaistyöttömien määrä kasvaa myös korkeasti koulutettujen parissa.

Ylös