Sari Essayah: Osan ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta voisi käyttää palkkatukena tai starttirahana

30.8.2016 klo 09:45 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah’n mielestä sadan viimeisen ansiosidonnaisen päivän käyttäminen palkkatukeen tai oman yrityksen perustamiseen helpottaisi työttömän työllistämistä.

Essayah muistuttaa budjettiriiheen kokoontuvaa hallitusta Kristillisdemokraattien mallista työttömyysetuuden aktiivikäytössä.

– Työtöntä auttaisi, jos hän voisi käyttää omaa työttömyysturvaansa palkkatukeen tai vaihtoehtoisesti starttirahana oman yrityksen käynnistämiseen

–     Hallitus kaavailee ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston lyhentämistä porrastamalla sitä. Tämä on jo herättänyt vastustusta palkansaajajärjestöissä. Sen sijaan 100 viimeisen ansiosidonnaisen päivän käyttäminen palkkatukeen helpottaisi työttömän työllistämistä, hän sanoo.

– Työttömyyden pitkittyessä on suuri riski, että raha kuluisi joka tapauksessa etuuteen. Lisäksi ajallinen rajaus viimeiseen 100 päivään ei aiheuttaisi Elikeinoelämän keskusliiton pelkäämää kilpailun vääristymää,  Essayah toteaa.

Hän muistuttaa, että mahdollisuudessa työllistää on suuria alueellisia eroja. Ansiosidonnaisen lyhentäminen porrastamalla ei helpota työllistymistä vaikeilla työttömyysalueilla.

– Sen sijaan työtöntä auttaisi, jos hän voisi käyttää omaa työttömyysturvaansa palkkatukeen tai vaihtoehtoisesti starttirahana oman yrityksen käynnistämiseen.

Ylös