Järjestäytynyt rasismi halutaan kieltää lailla

22.9.2016 klo 17:15 Politiikka Samuli Rissanen

Eduskuntapuolueiden päättäjät ilmaisivat vahvan tahtonsa kitkeä järjestäytynyt rasismi Suomesta. Parhaillaan käynnissä on kansalaiskampanja, joka tähtää rasististen järjestöjen kieltämiseen rikoslain nojalla.

Lakialoitteen allekirjoittajien kärkijoukossa ja kampanjan lakialoitteen valmistelussa on ollut mukana yhdeksän kansanedustajaa, jokaisesta eduskuntapuolueesta.

– Lakialoite ei kuitenkaan yksin riitä, vaan tarvitaan muutosta asenteissa ja arvoissa. Meidän on tiedostettava, että jokainen ihminen on lähimmäinen

Lakialoitteessa esitetään kiellettäväksi järjestöt sekä propagandatoiminta, joka edistää rotusyrjintää. Aloite tarvitsee taakseen yli puolet kansanedustajista, jotta lakimuutos hyväksyttäisiin.

Kristillisdemokraateista lakialoitteen allekirjoitti ensimmäisenä puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

Hänen mukaansa lain myötä Suomi täyttäisi viimein YK:n ja muiden kansainvälisten tahojen esittämät velvoitteet järjestäytyneen rasismin kitkemiseksi.

– Lakialoite ei kuitenkaan yksin riitä, vaan tarvitaan muutosta asenteissa ja arvoissa. Meidän on tiedostettava, että jokainen ihminen on lähimmäinen, Essayah sanoi.

Lakialoitteen taustalla on parhaillaan käynnissä Huominen ilman pelkoa-kansalaiskampanja.  Suomalaiset voivat vaatia kansanedustajia allekirjoittamaan lakialoitteen vetoomuksella, jonka voi allekirjoittaa rasismirikoslakiin.fi kampanjasivulla.

Torstaihin mennessä vetoomuksen oli allekirjoittanut yli 30 000 suomalaista.

Ylös