”Kun on kutsumus, silloin jaksaa” – Ossi Karjalainen toimii maahanmuuttajien parissa

25.9.2016 klo 15:01 Politiikka Kristiina Kunnas

– Kun vuosia täällä asunut perhe palautetaan, vaikka kristinuskoa levittävä perhe on Turkissa hengenvaarassa, kyllä se on raastavaa, sanoo Ossi Karjalainen.

Ossi Karjalainen on menossa yövuoroon. Kemin Stora-Enson tehtaalla on suojeluvalvojan päivystettävä 24/7.

Taskussa polttelee paperi, Maahanmuuttoviraston esitys tehdyn valituksen hylkäämisestä. Ennen tehtaalle menoa paperi pitäisi toimittaa kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittaneelle tutulle perheelle, seurakuntaan juurtuneille turvapaikanhakijoille. Poika on käynyt pari vuotta suomalaista koulua, äiti avustaa pyhäkoulunpidossa.

– On raastavaa, kun vuosia täällä asunut perhe palautetaan. Ei Migri sitä ymmärrä, että kristinuskoa levittävä perhe on Turkissa hengenvaarassa.

– Kotoutuminen on hyvässä vauhdissa, seurakunnassa paljon tuttuja. Minua he kutsuvat isäksi ja vaimoani äidiksi.

Ossi Karjalainen on toiminut maahanmuuttajien kanssa Kemin vastaanottokeskuksen perustamisesta lähtien. Viime syksynä maahantulo räjähti. Takana on hullu vuosi.

– Mutta olen jaksanut, kun minulla on kutsumus.

Karjalainen haluaa ennaltaehkäistä nuorten joutumista huonoille teille. Hän itse oli vasta 15-vuotias, kun alkoholi vei mukanaan.

Harrastuksenkin pariin olisi välillä päästävä. Lentolupakirja miehellä on ollut jo 25 vuotta. Muuta tekemistä kuitenkin riittää. Maanantaisin Kemissä järjestetään ruokajakelu. Lasten- ja varhaisnuorten kerho-ja leiritoiminnassa Karjalainen on toiminut jo kolme vuosikymmentä.

– Rangers-kerholaisista valtaosa on maahanmuuttajataustaisia lapsia. Onkohan suomalaisilta hävinnyt pyhän kunnioitus, sillä lapsia ei enää laiteta pyhäkouluihin eikä seurakuntien lastenleireille siten kuin takavuosikymmeninä, Karjalainen pohtii.

Karjalainen haluaa ennaltaehkäistä nuorten joutumista huonoille teille. Hän itse oli vasta 15-vuotias, kun alkoholi vei mukanaan. Hän alkoholisoitui jo teininä ja elämä lähti jyrkkään luisuun. Uskoontulo pelasti.

–  Haluan puolustaa lapsia ja nuoria. Halu puolustaa muita vei minut  aktiivisesti luottamusmieshommiin ja Kristillisdemokraattien politiikkaankin.

Miten se paperi siellä taskussa?

–  Annan sen tänään, jos kysyvät. Jos eivät kysy, annan vasta seurakunnassa. Siitä tulee iso itku, ja tarvitaan monta tukijaa ympärille.

 

OSSI KARJALAINEN

• 57 V.
• ASUU KEMISSÄ VAIMONSA KANSSA
• 3 AIKUISTA LASTA, 4 LASTENLASTA
• SUOJELUVALVOJA
• TYÖSUOJELUKOULUTTAJA, LUOTTAMUSMIES
• KD:N LAPIN PIIRIN PUHEENJOHTAJA, MERI-LAPIN PAIKALLISOSASTON PUHEENJOHTAJA

 

 

Ylös