Yrittäjäjärjestöt eivät halua uusia hallinnon tasoja

4.12.2016 klo 08:09 Kotimaa Samuli Rissanen

Maakuntauudistuksen toteutuessa Helsingin Yrittäjät, Pääkaupunkiseudun Yrittäjät ja Uudenmaan Yrittäjät haluavat rakentaa Uudenmaan maakuntaa yhtenä kokonaisuutena.

Sote-palveluista tehtiin aiemmin päätös, että pääkaupunkiseudulle ei tule erillisratkaisua. Yrittäjäjärjestöjen mielestä myöskään kasvupalvelujen osalta ei tarvita uusia hallinnon tasoja ja erillisratkaisuja.

Maakuntauudistus sisältää kokonaisuudessaan paljon muutoksia. Uudenmaan ratkaisut ovat kulkeneet jälkijunassa

Maakunta, joka järjestää kasvupalvelut koko Uudenmaan alueelle, turvaa maakuntauudistuksessa parhaiten tehokkaan toiminnan sekä yritysten valinnanvapauden palvelujen tuotannossa ja käytössä.

Maakuntauudistus sisältää kokonaisuudessaan paljon muutoksia. Uudenmaan ratkaisut ovat kulkeneet jälkijunassa.

Nyt kun muutosjohtajat on valittu, maakuntaa tulee kehittää ripein ottein yhtenäisesti.

Pääkaupunkiseudulla on omia erityishaasteita sekä kasvun että työllisyyden osalta. Näiden ratkaiseminen ei kuitenkaan edellytä maakunnan pilkkomista. Pääkaupunkiseudun erityispiirteet voidaan huomioida muulla tavoin.

Valtion tuleekin varautua tarjoamaan Uudellemaalle tarvittaessa lisäresursseja erityisongelmien ratkaisemiseksi.

Yrittäjäjärjestöt korostavat, että kokonaisuudistuksessa tulee pyrkiä nykyistä kustannustehokkaampiin sekä paremmin ja monipuolisemmin asiakkaita palveleviin ratkaisuihin.

Olennaista on palveluiden järjestämisen ja tuottamisen selkeä erottaminen toisistaan.

Yksityisillä ja julkisilla toimijoilla on oltava yhtäläiset edellytykset kilpailla palveluntuottajina. Ratkaisujen tulee aidosti mahdollistaa myös mikro- ja pk-yritysten palvelutarjonta.

Ylös