Kotimaan matkailun suosio kasvoi

12.1.2017 klo 10:07 Politiikka KD Lehti

Suomalaiset matkustivat vuonna 2016 kotimaan kohteissa edellisvuotta enemmän. Eurooppalaisten matkakohteiden suosio on pysynyt vakaana.

Suomalaisista 75 % ilmoitti matkailleensa kotimaan kohteissa vuonna 2016. Edellisenä vuonna luku oli 68 %. Ulkomaan kohteissa kertoi matkailleensa 58 % suomalaisista vuoden 2016 aikana.

Ulkomaan matkakohteista selkeästi suosituimpia olivat Euroopan kohteet (63 % kaikista ulkomailla matkustaneista), Baltia (46 %) ja Pohjoismaat (42 %).

Keskimäärin suomalainen teki 4,6 kotimaan ja ulkomaan vapaa-ajan matkaa viime vuoden aikana

Tulokset käyvät ilmi Matkamessujen Kantar TNS:llä teettämästä tutkimuksesta.

Keskimäärin suomalainen teki 4,6 kotimaan ja ulkomaan vapaa-ajan matkaa viime vuoden aikana.

 

61 % suomalaisista aikoo matkustaa kotimaan kohteisiin tämän vuoden aikana, 47 % muualle Eurooppaan, 26 % Pohjoismaihin ja 23 % Baltiaan.

Suosituimmat matkatyypit kotimaassa ovat matkat sukulaisten tai ystävien luo (39 %), automatkat (35 %), ajanvietto loma-asunnossa (25 %) ja kaupunkilomat (31 %).

Ulkomaille matkustettaessa suomalaiset suosivat kaupunkilomia (36 %), rantalomia (20 %), risteily- tai laivalomia (22 %), matkoja sukulaisten ja tuttavien luo (11 %) sekä lomia omassa tai vuokratussa loma-asunnossa (8 %).

– Matkailutapoja on koko ajan enemmän, ja suomalaiset tekevätkin nykyisin hyvin monenlaisia matkoja. Esimerkiksi lähialueille ja kotimaahan suuntautuvat matkat lisääntyivät viime vuonna. Myös monet suomalaisten perinteisesti suosimat Euroopan matkakohteet houkuttelivat edellisvuosia enemmän, kertoo Suomen matkatoimistoalan liiton SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Ylös