Ruista ranteessa – Ruisleipä on Suomen kansallisruoka

20.1.2017 klo 07:55 Kotimaa KD Lehti

Suomalaiset ovat valinneet ruisleivän Suomen kansallisruuaksi.

Vuoden 2016 lopulla toteutetussa kansanäänestyksessä liki 10 000 suomalaista liputti ruisleivän puolesta Suomen kansallisruokana.

Muille mitalisijoille nousivat karjalanpaisti ja karjalanpiirakka.

Ruisleipä oli myös alle 30-vuotiaiden äänestäjien ehdoton suosikki.

Kansallisruokaäänestyksen selväksi voittajaksi nousi ruisleipä lähes 10 000 äänellä. Satavuotiaan Suomen nuoret arvostavat perinteisiä makuja, sillä ruisleipä oli myös alle 30-vuotiaiden äänestäjien ehdoton suosikki.

Nuorten antamissa äänissä korostui myös karjalanpiirakka. Suosituin jälkiruoka kaikenikäisten keskuudessa oli mustikkapiirakka.

Suomalainen syö noin 40 kiloa leipää vuodessa. Tästä arviolta puolet on ruisleipää.

Tutkimuksen mukaan ruisleivän ostajalle yksi tärkeimmistä valintakriteereistä on, että ruisleipä on leivottu 100-prosenttisesta rukiista. (Lähde: Suuri leipätutkimus 2013, Red Note).

Ylös