Ylen kuntavaalipäivässä Kristillisdemokraattien vuoro

16.3.2017 klo 11:30 Politiikka Kristiina Kunnas

Aamu-TV:ssä haastateltiin varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärveä ja Yle Radio 1:n Ykkösaamussa vieraana oli puheenjohtaja Sari Essayah. Ajantasat jatkavat Kristillisdemokraattien kuntavaalipäivää Ylessä. Illalla TV1 lähettää Sari Essayah’n puheen klo 20 ja puheenjohtajatentin klo 21.05.

Ylen verkkosivuilta löytyy analyysia ja tilastotieto Kristillisdemokraateista. Sieltä voi käydä tarkistamassa esimerkiksi sen, että vaikka KD:n ehdokkaat ovatkin keskimäärin hieman muita iäkkäämpiä, on sukupuolijakauma ehdokkaiden kesken kaikista puolueista tasaisin juuri Kristillisdemokraateilla.

Illalla 120 kristillisdemokraattia kansoittaa studion suorassa lähetyksessä, kun TV1 näyttää Sari Essayah’n puheen klo 20. Asiantuntijat ruotivat puheen. Uutisten jälkeen klo 21.05-21.50 on toinen suora lähetys, puheenjohtajatentti.

Lisäksi Ylen sivuilla on tänään julkaistu Kristillisdemokraattien helsinkiläisvaltuutetun Mika Ebelingin haastattelu. Ebeling on ehdolla Helsingin pormestarikisassa. Tuleva kaupunginvaltuusto valitsee Helsingille pormestarin ja neljä apulaispormestaria. Mika Ebelingin haastattelun voi lukea Ylen sivuilta täältä.

Ebeling on tavattavissa myös soppatykillä tänään Helsingin keskustassa. Kristillisdemokraatit tarjoaa kuumaa keittoa klo 15–17 ja kuntavaaliehdokkaat tapaavat kansaa ydinkeskustassa, Asema-aukiolla rautatieaseman ja Postitalon välissä.

Kristillisdemokraattien vaalikampanjat ovat käynnistyneet eri puolilla Suomea. Mikkelin maalismarkkinoilla nähtiin eilen keskiviikkona puheenjohtaja Sari Essayah. Kristillisdemokraatit on tänäänkin näkyvillä Mikkelin torin kevään suurtapahtumassa. Lauantaina 18.3. KD on torin ”muikkukopilla”. Vuorot arvottiin puolueiden kesken. Lahden KD Cafessa torin laidalla on tänään juhlava tunnelma, sillä  kaupunginvaltuutettu Marjo Loponen tarjoaa synttärikakkua!

Tänään torstaina Kristillisdemokraattien kuntavaalipäivä jatkuu Yle Radio Suomen Ajantasoissa. Illalla 120 kristillisdemokraattia kansoittaa studion suorassa lähetyksessä, kun TV1 näyttää Sari Essayah’n puheen klo 20. Asiantuntijat ruotivat puheen. Uutisten jälkeen klo 21.05-21.50 on toinen suora lähetys, puheenjohtajatentti.

Yle aloitti kuntavaalipäivät tiistaina Kokoomuksen kanssa. Vuorot arvottiin. Eilen oli SDP:n päivä, ja tämä torstai osui Kristillisdemokraateille. Ylen kuntavaalipäivät jatkuvat ensi tiistaina.

 

Torstaina 16.3. KD näkyy Ylessä ja Helsingin keskustassa:

Helsingin Kristillisdemokraatit soppatykillä klo 15–17, Asema-aukiolla rautatieaseman ja Postitalon välissä.
Kristillisdemokraattien kuntavaalipäivä Ylessä: Yle Radio Suomi, Ajantasa klo 10 ja 14. TV1 Puoluepäivä Kristillisdemokraatit klo 20 Puheenjohtaja Sari Essayah’n puhe.TV1 Klo 21.05 Sari Essayah kuntavaalitentissä.

 

 

Ylös