Ennakkoäänestys alkoi – Kristillisdemokraattien vaalityössä erilaisia herkkuja, kuten Jopo-arvonta Lahdessa

29.3.2017 klo 13:48 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit ponnistaa kuntavaltuustoihin suurimmalla ehdokasmäärällä koskaan. Peräti 1 971 ehdokasta tavoittelee valtuutetunpaikkaa. Vaalityö on nyt kiihkeimmillään. Ennakkoäänestys alkoi tänään 29. maaliskuuta.

Äänensä pääsee jo antamaan! Ennakkoäänestys alkoi tänään keskiviikkona 29. maaliskuuta ja päättyy tiistaina 4. huhtikuuta. Varsinainen vaalipäivä – se, jolloin siniristiliput liehuvat tangoissa – on sunnuntaina 9. huhtikuuta.

Sarin äiti Elvi Essayah tyttärien välissä, vasemmalla Noora Knapp, oikealla Nea Knapp. (Kuva Kristiina Kunnas)

Abiturientti Noora Knapp matkalla Lapinlahden valtuustoon. (Kuva Kristiina Kunnas)

Puheenjohtaja Sari Essayah kiertää Suomea minkä ikinä kansanedustajantyöltään ehtii. Essayah haluaa olla kannustamassa Kristillisdemokraattien vaalityötä sekä innostamassa väkeä äänestämään. Essayah itse on ehdolla kotikuntansa Lapinlahden valtuustoon. Sinne pyrkii myös hänen abiturientti-tyttärensä Noora Knapp.

 

2017_thumbnail_jouko ja arto_Jaaskelainen_vaalitorilla_ vantaa 2 2017

Kaupunginvaltuutettu Jouko Jääskeläinen ja ehdokaskollega sekä nimikaima Arto Jääskeläinen vaalityössä Vantaalla.

Kristillisdemokraatit ovat myös medioissa eri puolilla. Esimerkiksi Vantaan kaupunginvaltuutettu, kokenut politiikan konkari Jouko Jääskeläinen oli Ylellä haastamassa Vihreitä näiden kuntavaalipäivänä. Voit katsoa Ylen aamu-tv:n otteen täältä

 

2017_Hanna-Kaisa_Simojoki_numeroineen

Hanna-Kaisa Simojoki on helsinkiläinen ehdokas. Hän oli aiemmin KD Naisten toiminnanjohtaja. Viiden lapsen äiti, tohtoriopiskelija ja yrittäjä ehtii moneen. Torstaina YleFemin ruotsinkielisessä vaalitentissä TV:ssä klo 19.50.

Helsinkiläinen ehdokas Hanna-Kaisa Simojoki järjesti kotonaan Laajasalossa nyt niin muodikkaan olohuonetentin. Paneelissa oli osallistujia eri puolueista, ja ehdokas toimi emäntänä. Paneelissa Kristillisdemokraatteja edusti Päivi Simi-Kim. Katso video olohuonetentistä täällä

Hanna-Kaisa Simojoki menee ruotsinkieliseen vaalitenttiin YleFemiin, torstaina 30. maaliskuuta klo 19.50. Katsoa siis voi, YleFem, 30.3. klo 19.50.

– Olenpa komeassa seurassa, kun kaikki muut taitavat olla kansanedustajia, Simojoki naurahtaa.

Joka puolella Suomea on nyt Kristillisdemokraattien vaalitapahtumia. Lahdessa Kristillisdemokraatit päivystävät torilla omassa mökissään, jossa myös arvotaan oranssi eli KD:n värinen Jopo. Tampereella ollaan Keskustorin vaalimökillä, jossa tarjolla on kahvia ja pullaakin – huippuehdokkaiden lisäksi. Myös Helsingin Narinkkatorilla on KD-päivystys, ja ensi viikolla palataan vielä Tallinnanaukiolle Itäkeskukseen.

Katso Kristillisdemokraattien vaalitapahtumat täältä

Helsingin KD järjestää valtuutettutapaamisen Kolmen Sepän patsaalla tänään keskiviikkona 29. maaliskuuta klo0 14.30–16.30. Paikalla Mika Ebeling sekä muita ehdokkaita, ja tietenkin soppatykki!

2017_KD_vaalityo_Jukka_Salmi_Merit_Lemminki_Kristiina_Kunnas

Helsingin KD järjestää valtuutettutapaamisen Kolmen Sepän patsaalla tänään keskiviikkona 29. maaliskuuta klo0 14.30–16.30. Paikalla Mika Ebeling sekä muita ehdokkaita, ja tietenkin soppatykki! Vaalityö voi olla tosi hauskaa, kuten kuvan tunnelma osoittaa. Helsingin Kristillisdemokraattien vaalipäällikkö Merit Lemminki, ehdokkaat Jukka Salmi ja Kristiina Kunnas – sekä Mikko Rekimiehen rantalippu – maaliskuun auringossa ja helsinkiläisille tutussa hyytävässä viimassa. (Kuva Otto Kunnas)

 

 

Ylös