Yhdysvaltain uusi kongressi on syvästi kristillinen

7.1.2015 klo 11:46 Uutiset Asmo Maanselkä

Yhdysvaltojen aloittavan kongressin jäsenten mielipiteitä on tutkittu. Pew Research Centerin tekemässä tutkimuksessa 491 jäsenestä itsensä identifioi protestantiksi 57,2%, katoliseksi 30,7% ja juutalaiseksi 5,2 %. Tutkimuksen mukaan kristillisillä kirkoilla on näin 92% asema edustajien taustayhteisöissä.

Myös puolueiden edustajien välillä on eroja. 81,6 % demokraateista määrittelee itsensä kristityksi. Saman tekee 99,7% republikaaneista. Yksi republikaaniedustaja on juutalainen.

Luku kertoo paljon myös Yhdysvaltojen politiikan erilaisuudesta. Kongressista löytyi vain yksi uskonnonton edustaja Kyrsten Sinema. Hän väittää kirjoituksessaan, ettei suinkaan ole ateisti. Yhdysvalloissa voi olla poliittinen itsemurha identifioitua ateistiksi tai skeptikoksi.

Republikaanienemmistöinen kongressi tietää hankaluuksia Obaman liberaalina pidetylle politiikalle. Yhdysvaltojen kansa näyttää kyllästyneen puolueiden väliseen vastakkainasetteluun ja päätöksenteon hitauteen. Siksi Obaman läpiviemiä liberaaleja lakihankkeita voi olla vaikea perua.

Twitterissä kongressia voi seurata hakusanalla ”The 114th”.

Lähteet: Oregonlive.com, christiantoday.com

Ylös