KD:n puheenjohtajaehdokas Sari Tanus pikaesittelyssä omin sanoin

12.8.2015 klo 11:15 Politiikka KD Lehti

Kristillisdemokraattien puheenjohtajaksi pyrkivistä Sareista toinen on erikoislääkäri ja ensimmäisen kauden kansanedustaja. Sari Tanus sai tehtäväkseen esitellä itsensä tiiviisti, käyttäen enintään 1 000 merkkiä. Tuhat merkkiä ei aivan riittänyt, mutta tässä on Tanuksen oma esittely.

Olen Sari Tanus, 51 v naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Tampereelta. Olen syntynyt ja käynyt kouluni Kuopiossa. Opiskelin Suomen valtion stipendiaattina Leningradissa seitsemän vuotta. Olen toiminut yleislääkärinä 10 vuotta ja erikoistumisen jälkeen toistakymmentä vuotta gynekologina.

Ymmärsin, kuinka tärkeää on toimia niiden arvojen puolesta, joihin uskoo.

Vaalikampanjani ”Hockey Mum” juontaa kolmesta pojastani, joista kaikki ovat pelanneet jääkiekkoa, kaksi maajoukkuetasolla.

Olen 70 000 kannattajaa keränneen Omantunnonvapaus-kansalaisaloitteen toinen vireillepanija. Aloite vei lähes vuoden, se tulee eduskunnan käsittelyyn syyskuussa. Nimiä kerätessäni huomasin, että Suomessa on paljon samalla tavalla ajattelevia kristittyjä. Ymmärsin, kuinka tärkeää on toimia niiden arvojen puolesta, joihin uskoo.

Kuulun luterilaiseen kirkkoon, mutta hengellinen kotini on Pelastusarmeija. Se kuvastaa näkemystäni kristillisyydestä käytännössä: lähimmäisen huomioimista ja heikompiosaisten auttamista. Tämän ajatuksen haluan näkyvän vahvasti Kristillisdemokraattien toiminnassa.

Ylös