”Ota minut reppuselkään, Sari Essayah, mutta hiljennä liikennevaloissa”

28.8.2015 klo 14:37 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtajavaali on käynnissä. Puoluekokousväki ei säästele sanojaan vaan kehuu pidäkkeettömästi Sari Essayah’n osaamista.

Kristillisdemokraattien puoluekokouksessa on siirrytty puheenjohtajan vaaliin, jossa ehdolla ovat kansanedustajat Sari Essayah ja Sari Tanus.

Erityisesti kisan ennakkosuosikki Sari Essayah kerää kannatuspuheita, joissa hänen osaamistaan ja persoonaansa kehutaan pidäkkeettömästi.

Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Kuismanen arvioi, että Essayah on siinä mielessä politiikan outo lintu, että hänestä ei ole negatiivisia uutisia.

Pohjois-Karjalan Mauri Hyttinen puolestaan tunnusti, että Essayah on ollut hänen henkilökohtainen esikuvansa ja idolinsa jo kilpailu-uransa ajoista.

Varsinais-Suomen Kimmo Jalonen tunsi Essayah’n intensiiviseksi, asioihin tarttuvaksi ihmiseksi, jolla on hyvä ja lämmin sydän.

– Hän on kala vedessä ihmisten joukossa ja luonteva tv-kameroiden edessä, Jalonen muotoili.

Pirkanmaan piirin Sirpa Pursiainen piti Essayah’ia puolueen pätevimpänä poliitikkona, joka nauttii myös kansainvälistä arvostusta.

Puoluevaltuuston puheenjohtajavaaliin valmistautuva Aki Ruotsala puolestaan veti hihasta Jope Ruonansuun aikanaan vääntämän viisun Sari Essayah’sta. KD-ryhmän palveluksessa aiemmin työskennellyt Ruotsala muistutti, että kävelyn euroopan- ja maailmanmestarin tahti eduskunnan käytävillä on edelleen hengästyttävä.

– Ota minut reppuselkään, Essayah, mutta hiljennä liikennevaloissa, Ruotsala murjaisi.

 

 

Ylös