Päivi Räsänen hyvästeli joukkueensa haikeana ja kiitollisena

28.8.2015 klo 14:03 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien väistyvä puheenjohtaja Päivi Räsänen jätti jäähyväiset puoluekokousväelle ja kiitti vuolaasti lähimpiä työtovereitaan sekä kunniapuheenjohtaja Esko Almgrenia sitoumuksesta ja rohkaisusta vaikeina hetkinä.

KD:n pitkäaikainen puoluejohtaja Päivi Räsänen jätti tänään jäähyväiset puoluekokousväelle Savonlinnassa. Myöhemmin tänään Kristillisdemokraattien puheenjohtajuus siirtyy Räsäsen seuraajalle.

Räsäsen äänessä oli sekä haikeutta että kiitollisuutta. Hän kiitti vuolaasti puolueväkeä, lähimpiä työtovereitaan ja erityisesti KD:n kunniapuheenjohtaja Esko Almgrenia sitoutuneisuudesta, rohkaisusta ja tuesta vaikeina hetkinä.

– On ollut etuoikeus johtaa puoluetta yli 10 vuotta, hän sanoi.

Räsäsen pitkän kauden tähtihetket olivat europarlamentaarikon paikan saavuttaminen puolueelle vuoden 2009 eurovaaleissa sekä hallitusvastuu ja sisäministerin salkku vuonna 2011. Pitkä ura puoluejohtajana taittui kevään eduskuntavaaleissa, joissa KD tavoitteli Räsäsen johdolla vaalivoittoa ja hallitusvastuulle jatkoa. Toisin kävi.

– Menetimme edustajapaikan. Kannan täyden vastuun siitä ja sen vuoksi ilmoitin kesäkuussa, että en enää asetu puolueen puheenjohtajaehdokkaaksi.

Räsänen kertoo toivovansa, että uusi puheenjohtaja voisi aloittaa puhtaalta pöydältä.

– Meillä on takana neljä raskasta vastuunkantamisen vuotta. Nyt näen edessämme neljä kasvun vuotta.

Räsänen korosti, että Kristillisdemokraatit säilyy hänen jälkeensäkin sekä arvopuolueena että luotettavana ja vastuullisena yleispuolueena.

Ylös