Sari Essayah’n tiimiin on tunkua

28.8.2015 klo 16:54 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajan paikoista käydään tiukka äänestys. Puoluekokousedustajat kirjoittavat äänestyslappuihin joko yhden, kaksi tai kolme suosikkiaan varapuheenjohtajiksi.

Jos Sari Essayah’n valinta puolueen puheenjohtajaksi oli ennakoitavissa, on kisa varapuheenjohtajuuksista sitäkin kovempi. Kaikki ehdokkaat keräsivät kannatuspuheita Savonlinnasaliin kokoontuneilta puoluekokousedustajilta.

Sari Essayah’n tiimiin pyrkii kymmenen ehdokasta, jotka ovat KD:n tuttuja aktiiveja ja voimahahmoja. Joukossa on myös puheenjohtajakisasta vetäytynyt kansanedustaja Sari Tanus.

Istuvista varapuheenjohtajista jatkokaudelle pyrkivät viime kaudella Satakunnan kansanedustajana vaikuttanut Sauli Ahvenjärvi ja puolueen 3.varapuheenjohtajana toiminut Laura Peuhkuri.

Uusina varapuheenjohtajuutta tavoittelevat Pirkka Aalto (Lappi), Tommy Björkskog (Varsinais-Suomi), Jorma Jussila (Pirkanmaa), Riitta Kuismanen (Pirkanmaa), Sirpa Pursiainen (Pirkanmaa), Kimmo Rantanen (Etelä-Pohjanmaa), Sari Tanus (Pirkanmaa) sekä Tiina Tuomela (Uusimaa).

Tiukassa äänestyksessä puoluekokousedustajat käyttävät vaihtelevia strategioita. Äänestyslippuun voi kirjoittaa korkeintaan kolme nimeä, mutta esimerkiksi vain yhden, jolloin ehdokkaan painoarvo nousee.

Ylös