Työllisyysmäärärahat loppuivat Uudellamaallakin

23.9.2015 klo 13:11 Kotimaa Samuli Rissanen

Uudenmaan työllisyysmäärärahat ovat loppuneet kesken vuoden. Rahaa tarvittaisiin pikaisesti lisää valtion lisäbudjettiin.

Työttömyys on Helsingissä 13,7 prosenttia eli noin 1,5 prosenttia korkeampi kuin edellisenä vuonna.

Erityisesti pitkäaikaistyöttömyys on kasvanut, noin 45 prosenttia.

Tämä johtuu etenkin siitä, että valtio siirsi kuluvan vuoden alusta yli 300 päivää työttömänä olleiden ja yli 1000 päivää työttömänä olleiden työmarkkinakustannukset kunnille.

Helsingin kaupungin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo, että pitkäaikaistyöttömyyden kustannukset ovat Helsingin kaupungin budjetin nopeimmin kasvava osa-alue. Kustannukset kaatuvat kunnille.

Samaan aikaan Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimisto) ei enää tee palkkatuki- eikä starttirahapäätöksiä Uudellamaalla, koska tähän tarkoitukseen varatut työllisyysmäärärahat ovat loppuneet tältä vuodelta. Myöskään tukea oppisopimuksiin ei voida toistaiseksi enää myöntää.

Vuorotteluvapaapaikat hoidetaan kuten ennenkin, mutta vuorotteluvapaasijaisen palkkaamiseen ei myönnetä palkkatukea. Tilanne koskee kaikkia työnantajia.

TE-toimistolla on ollut tälle vuodelle työllisyyteen myönnettyä määrärahaa yhteensä 150 miljoonaa euroa, joka on tarkoitettu erilaisten työvoimapoliittisten palveluiden rahoittamiseen.

 

Ylös