”On löydyttävä vaihtoehdot Suomen tilanteeseen”

24.9.2015 klo 09:11 Politiikka Kristiina Kunnas

– Uskon, että juuri nyt on tulossa hyviä ja uusia politiikan kärkiä. Niitä haluaisin olla kehittämässä uuden johdon kanssa, toivoo Asmo Maanselkä, joka haluaa jatkokaudelle Kristillisdemokraattien puoluesihteerinä.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä on lähdössä täynnä intoa uuteen kauteen. Kristillisdemokraateissa koitti uusi aika puolueen jäätyä keväällä oppositioon ja Sari Essayah’n tultua valituksi puheenjohtajaksi elokuun puoluekokouksessa.

–    Parhaillaan suunnitellaan syksyllä alkavaa uutta kampanjaa. Uskon, että siitä tulee yksi parhaista, joita olen saanut rakentaa.

– Kansa huutaa ratkaisuja. Pelkät markkinointikikat eivät enää riitä, vaan nyt pitää tanssia substanssi edellä, Maanselkä toteaa.

Lähtisin innolla rakentamaan uutta kuvaa puolueesta.

Marraskuussa puoluevaltuusto valitsee Kristillisdemokraateille puoluesihteerin seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

–      Nyt on uusi vaihe. Lähes koko puheenjohtajisto on vaihtunut. Lähtisin innolla rakentamaan uutta kuvaa puolueesta, sanoo jatkokaudelle pyrkivä puoluesihteeri Maanselkä.

Tilausta uudelle Maanselän mielestä totisesti on.

– Nyt pitää pystyä lyömään hyviä vaihtoehtoja pöytään. On saatava arvostusta sellaisena puolueena, jolla on uusia vaihtoehtoja Suomen taloustilanteeseen.

 

Maanselkää huolestuttaa työn teon kannattamattomuus Suomessa.

–  Kun työnteon kannustimia, eli palkkoja heikennetään, niin samalla sosiaaliturvan varassa elämisestä tulee kannattavampaa matalapalkka-aloilla. Sitä hallitus ei ymmärrä.

–      Lisäksi jos hallituksen leikkauksia, etuisuuksien menetyksiä, paikataan palkkojen korotuksella tulevalla liittokierroksella, tuloksena on plusmiinusnolla, miinus lakoissa menetetyt työtunnit ja markkinaosuudet.

 

Maanselkää kiinnostaa kampanjoiden tekeminen. Hän rakentaa mielellään sloganeita ja tuotteistaa niin puoluetta kuin sen johtohenkilöitäkin.

– Olen tykännyt brändätä.

Sari Essayah muuttui SinCity -tyyppisen maailman pelastajaksi ”Tehtävä Euroopassa” -julisteessa 2009, ja Päivi Räsäsestä tuli ekokonservatiivi-kampanjan keulakuva.

– Olisi hienoa lähteä täysillä työskentelemään ja tekemään kampanjoita. Hyviä ideoita on syntymässä, Maanselkä vihjaa.

– Olisin innokas jatkamaan. Hallitusaseman jälkeen nyt on tärkeä profiloitua omalla linjalla ja uusilla ideoilla.

Maanselän mukaan puheenjohtajan vaihdos on puolueelle innostavan uuden jakson alku.

 

Maanselän perheessä elettiin erilainen kesä. Pohjois-Helsinkiin on rakentumassa talo.

–  Minulla oli pitkään unelma talon rakentamisesta. Olen tehnyt hirveän pitkää päivää isän kanssa, appiukkokin on auttanut. Olen tosi kiitollinen, että tämä on toteutunut. Tarkoitus on muuttaa jouluun mennessä.

Maanselän perhe mietti tarkoin, milloin rakentamiselle riittäisi aika. Viime syksynä valmistauduttiin eduskuntavaaleihin, seuraavana kuntavaaleihin. Mennyt kesä oli mahdollinen.

– Olen oppinut aivan järkyttävästi, se on hieno fiilis.

– Lattiabetonin kuivuminen vain on kestänyt tolkuttoman pitkään. Yläkerrassa ovat tapetit seinissä, mutta lattioita ei meinata saada millään kuiviksi.
Sari Essayah’n valinnan jälkeen puolue on saanut lisää jäseniä.

– En pysty ennustamaan rakettimaista nousua, mutta kovalla työllä eteenpäin varmasti päästään, Maanselkä vakuuttaa.

Suunnitelmat ovat selvät.

– Ensin viritämme sanomamme. Arvot meillä ovat kunnossa. Sitten kun meillä on oma vaihtoehto taloustilanteeseen, lähdemme innostamaan kenttää.

 

 

Ylös