”Pieneläkeläiset eivät voi olla maksumiehinä”

30.10.2015 klo 14:00 Politiikka Ismo Portin

Hallitusohjelmassa ja sitä toteuttavassa valtion talousarvioesityksessä olevat leikkaukset eläkeläisten asumistukeen sekä lääke- ja matkakorvauksiin ovat kansanedustaja Antero Laukkasen mielestä kohtuuttomia ja epäoikeudenmukaisia.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkasen mukaan hallitus kurjistaa jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa olevien pieneläkeläisten arkea.

– Yhdelle ryhmälle niin paljon kurjuutta kaikkien muiden kustannuksella, että se ei voi mitenkään olla oikeudenmukaista

Laukkanen tunnustaa, että hänelle itselleenkin oli yllätys, että alle tuhannen euron eläkkeensaajia on Suomessa jopa 350 000. Alle 500 euron eläkkeellä sinnitelee 13 000 suomalaista.

– Tämä on niin suuri määrä ihmisiä, että jos näiltä viedään ensin siivu leivästä, sitten viedään siivu asumisesta ja sitten viedään vielä siivu lääkkeistä – niin me tuotamme yhdelle ryhmälle niin paljon kurjuutta kaikkien muiden kustannuksella, että se ei voi mitenkään olla oikeudenmukaista, Laukkanen summaa.

Antero Laukkanen mukaan tällaiset leikkaukset ovat järjettömiä. Kristillisdemokraattinen yleiseksi linjaukseksi hän huomauttaakin, että erityisesti sellaisia hallituksen leikkauksia tulee vastustaa, joissa selvästi aiheutuisi kulujen kasvua muualla.

Pieneläkeläisten kohdalla kasvaisivat esimerkiksi terveydenhoidon ja erilaisten sosiaalitukien kulut.

Laukkanen pitää pieneläkeläisiin kohdistuvia leikkauksia myös outona arvovalintana.

Antero Laukkanen KD-Kompassissa, Radio Dei, la 31.10. klo 12.00. Haastattelijana Ismo Portin.
KD-Kompassi on Suomen Kristillisdemokraattien kustantama, yhteiskunnallisia asioita käsittelevä radio-ohjelma Radio Deissä, jo vuodesta 2008.

Ylös