– Laita itsesi likoon osuuskauppavaaleihin – minäkin laitan

16.12.2015 klo 18:52 Politiikka Kristiina Kunnas

– Osuuskauppojen edustajiston vaalit ovat erinomainen tapa tehdä paikallisosastoille ja piireille ehdokashankintaa jo tulevia kuntavaalejakin hyödyttäen, innostaa Kristillisdemokraattien järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

Valkeakosken kaupunginvaltuutettu Riitta Haapala toimii eteläisen Pirkanmaan osuuskaupan edustajistossa.

– On ollut erittäin kiinnostavaa olla mukana. On hyvä kehittää osuuskauppaa. Olemme erilaisina ihmisinä tärkeitä. Ajamme samaa asiaa, vaikka olemme eri poliittista ryhmistä, Riitta Haapala sanoo.

Olen kiinnittänyt huomioita tappiollisten liiketoimintojen saamiseksi kannattaviksi.

– Jopa kokematon poliitikko pärjää tuossa maailmassa.

– Edustajistossa oppii todella paljon. On voinut vaikuttaa jopa hintoihin. Tärkeäksi on noussut ruuan eettisyys. Nyt ABC:ssä on tarjolla kotimainen liha.

– Kotimainen kauppa on tärkeä meille suomalaisille. Olen oppinut ostajakriittisyyttä.

Tamperelainen Marco Roth toimii eteläisen Pirkanmaan hallintoneuvostossa KD:n mandaatilla.

– Osuuskaupan edustajistossa on yhteisöllistä. Politiikka ei ole ainoastaan kurjaa, kovaa ja tappelua. Siellä on erittäin mielenkiintoista olla, Riitta Haapala tunnustaa.

Helsingin KD-kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling on jäsenenä HOK-Elannon hallintoneuvostossa.

Hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla HOK-Elannon edustajiston vaaleissa 2012.

– Ne menivät erinomaisesti: porvarillinen vaaliliitto, jossa olemme Kokoomuksen ja RKP:n kanssa, menestyi hyvin ja jätimme RKP:n niukasti taaksemme. Tämän johdosta minulle aukesi tie hallintoneuvostoon, jossa saan toimia vuoden 2015 loppuun. Tämän jälkeen jatkan edustajiston jäsenenä, Ebeling kertoo.

– Hallintoneuvosto on parhaimmillaan toimivan johdon ja hallituksen sparraaja. Olen kiinnittänyt huomioita tappiollisten liiketoimintojen saamiseksi kannattaviksi. Koen onnistuneeni tehtävässäni varsin hyvin.

Ebeling pitää vaalikauden vaaleja kolmiloikkana.

– Eduskuntavaalit ovat tämän vaalikauden kolmiloikan viimeinen loikka. Toinen loikka on kuntavaalit ja ensimmäinen loikka edessä olevat alueosuuskauppojen vaalit.

–  Laita itsesi likoon. Niin laitan minäkin! Ebeling kannustaa kristillisdemokraatteja.

Huom! Ehdokkaaksi riittää, että on täysi-ikäinen ja osuuskaupan jäsen (eli vihreän S-etukortin omistaja) 31.12.2015 mennessä.
Alkuvuoden 2016 aikana pidetään 10 osuuskaupassa edustajiston vaalit. Tarkat tiedot löytyy: www.s-kanava.fi/web/s/osuuskauppavaalit. Olethan yhteydessä kunkin osuuskaupan KD:n yhteyshenkilöön, jos voit olla käytettävissä ehdokkaana tai haluat lisätietoja. Katso yhteyshenkilöt: TÄÄLTÄ
Ylös