”Ovatko hallituksen joululahjat suomalaisille pehmeitä vai pakottavia paketteja?”

17.12.2015 klo 17:19 Politiikka Samuli Rissanen

Vuoden viimeisellä eduskunnan kyselytunnilla siirryttiin eläkeensaajien verotuksen ja Pariisin ilmastokokouksen saldon jälkeen jouluun. Sdp:n Antti Rinne tiedusteli, ovatko suomalaiset saamassa hallitukselta ensi vuodeksi pehmeitä vai pakottavia paketteja.

Eduskunnan joulutauko lähestyy ja tänään, vuoden viimeisen kyselytunnin päätteeksi vihonviimeisen kysymyksen pääsi esittämään Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

– Joulun väri on punainen, se sopii varmasti vasemmistolle, joulukuusi taas on vihreä ja se sopii Vihreille. Joulutähti on keltainen ja se sopii Rkp:lle. Joulun sanoma puolestaan on kristillinen ja uskon, että se sopii Kristillisdemokraateille, Soini maalaili.

Tunnin verran muun muassa eläkkeensaajien verotuksesta ja Pariisin ilmastokokouksen annista keskustellut eduskunta kuuli lopuksi oppositiojohtajan jouluterveiset hallitukselle.

– Tämä vuosi on ollut haastava, jopa ahdistava monille suomalaisille. Kysynkin, ensi vuotta ajatellen, ovatko hallituksen joululahjat suomalaisille pehmeitä vai pakottavia paketteja, Rinne kysyi pilke silmäkulmassa.

Brysseliin EU-päämieskokoukseen matkannutta pääministeri Juha Sipilää tuurannut ulkoministeri Timo Soini esittikin eduskunnalle varsin runollisen kuvauksen joulusta.

– Joulun väri on punainen, se sopii varmasti vasemmistolle, joulukuusi taas on vihreä ja se sopii Vihreille. Joulutähti on keltainen ja se sopii Rkp:lle. Joulun sanoma puolestaan on kristillinen ja uskon, että se sopii Kristillisdemokraateille, Soini maalaili.

 

Ylös