Obama: Usko Jeesukseen on vahva lääke pelkoa vastaan

8.2.2016 klo 19:20 Ulkomaat Esa Erävalo

Presidentti Obama pohti viime viikon kansallisella rukousaamiaisella Washingtonissa Raamatun kohtaa, joka ollut hänelle erityisen tärkeä vuoden mittaan.

– Viime aikoina se on ollut 2.Tim.1:7: Jumala ei ole antanut meille pelon henkeä, vaan voiman, rakkauden ja raittiuden hengen, totesi presidentti Barack Obama kansallisella rukousaamiaisella Washingtonin Hilton hotellissa viime torstaina.

Obaman mukaan elämme suuren tekniikan ja talouden muutosten sekä konfliktien ja ilmastonmuutoksen haasteiden aikaa. Voimme alkaa pelätä.

–       Pelko voi johtaa meidät ”toisia” vastaan. Tai tehdä meidät epätoivoisiksi, halvaantuneiksi tai kyynisiksi. Pelko voi ruokkia itsekkäimpiä mielitekojamme.

–       Minulle usko Jeesukseen on voimakas lääke pelkoa vastaan. Jumala antaa uskoville voiman, rakkauden ja terveen mielen, joita tarvitaan pelkojen voittamiseen. Juuri nyt näinä myrskyisinä aikoina tarvitsemme Jeesusta vierellemme, rauhoittamaan mielemme, puhdistamaan sydämemme, osoittamaan mikä on elämässä tärkeää.

–       Hänen rakkautensa antaa meille voiman vastustaa pelon houkutuksia. Hän antaa rohkeuden etsiä yhteyden toisiin, rohkeuden nousta esiin oikean asian puolesta, vaikka se ei olisi suosittua, ja rohkeuden tehdä vaikeita päätöksiä, tietäen että voimme tehdä vain parhaamme.

Obama kertoo vaikeuksissa oppineensa ymmärtämään mitä presidentti Abraham Lincoln tarkoitti sanoessaan joutuneensa polvilleen tajutessaan ettei ollut muuta paikkaa mihin mennä.

Uskoni kertoo minulle, ettei minun tarvitse pelätä kuolemaa, että Kristuksen vastaanottaminen lupaa ikuisen elämän ja syntien poispyyhimisen.

–       Uskoni kertoo minulle, ettei minun tarvitse pelätä kuolemaa, että Kristuksen vastaanottaminen lupaa ikuisen elämän ja syntien poispyyhimisen. Jos Raamattu kehottaa pukemaan ”koko Jumalan sota-asun” että vaikeuksien tullessa voin seisoa pystyssä, niin varmasti voin kohdata nämä tämän ajan vastoinkäymiset, varmasti voin taistella epäilyksiä vastaan ja nousta toimintaan.

Presidentti Obama rukoili kansakunnan puolesta.

–       Rukoilen, että johtajamme toimisivat aina nöyrästi ja toisia ajatellen. Rukoilen, että epäonnistumiseni annettaisiin anteeksi. Rukoilen, että voisimme hoitaa velvollisuutemme olla hyviä Jumalan luomakunnan huoneenhaltijoita. Rukoilen, että vastaamme Raamatun kutsuun nostaa haavoittuvaisia, ajaa oikeutta ja varmistaa, että jokainen saa ihmisarvoisen elämän.

Koko puhe on luettavissa osoitteessa: http://www.usnews.com/news/articles/2016-02-04/obama-2016-national-prayer-breakfast-transcript

Ylös