Antero Laukkanen: Jeesus yhdistää päättäjiä

9.2.2016 klo 11:49 Politiikka Esa Erävalo

Yhdysvaltain kongressissa ovat tunnelmat kärjistyneet demokraattien ja republikaanien välillä, mutta viikoittain rukouspiiri yhdistää heitä Jeesuksen Kristuksen ympärille.

Yhdysvaltain laman aikana syntynyt liikemiesten rukouspiiri laajeni toisen maailmansodan aikana Valkoisen taloon. Silloinen presidentti Eisenhower ja hotelliyrittäjä Conrad Hilton pitivät rukouspiirin kansallista yhtenäisyyttä lisäävää vaikutusta niin merkityksellisenä, että halusivat laajentaa sitä koko kongressia ja liike-elämää koskevaksi vuosittaiseksi tapahtumaksi vuonna 1953. Näin alkoivat kongressin rukousaamiaiset.

Viime torstaina rukousaamiaiselle Washingtonissa kokoontui noin 2500 politiikan ja liike-elämän vaikuttajaa USA:sta ja ympäri maailman. Suomalaisia tällä kertaa oli mukana kahdeksan, joukossa rukousaamiaiselle jo 14 kertaa osallistunut KD:n kansanedustaja Antero Laukkanen.

– Pidän tästä tapahtumasta, koska se on onnistunut säilyttämään tavoitteensa niin kirkkaana. Vuosittain se kokoaa yli sadasta maasta poliittisia johtajia Jeesuksen Kristuksen opetuksien ympärille. Kyse ei ole uskonnosta, eikä uskonnollisuuden edistämisestä, vaan tavoitteena on selkeästi kutsua ihmisiä seuraamaan Jeesusta, selventää Antero Laukkanen.

Kansallisella rukousaamiaisella me poliitikotkin voimme puhua Jeesuksesta vapaasti, ilman pelkoa saada osaksemme äärikristityn leimaa.

– Kansallisella rukousaamiaisella me poliitikotkin voimme puhua Jeesuksesta vapaasti, ilman pelkoa saada osaksemme äärikristityn leimaa, kuten niin usein Suomessa tapahtuu. Toivonkin, että tämä henkinen väljyys uskoa ja olla itsensä ja vakaumuksensa oloinen, voisi jotenkin siirtyä Suomeen. Jos vihreä voi olla vihreä ja punainen voi olla punainen, tulee minun voida olla kristitty ilman leimaamisen uhkaa.

– Pidän myös tätä verkostoitumisen mahdollisuutta maailman huippujohtajien kanssa todella tärkeänä. Tämä on YK:n yleiskokouksen jälkeen maailman laajin ja merkittävin poliittisten johtajien kohtaamispaikka, toteaa Laukkanen.

Kongressin rukousaamiaisella kävi kaikille selväksi, että Yhdysvalloissa poliitikot puhuvat paljon avoimemmin uskostaan kuin Suomessa. Presidentti Barack Obama puhui rukousaamiaisella pelosta ja rohkeudesta. Presidenttinä hän on kohdannut pelon aiheita ja noudattanut Abraham Lincolnin ohjetta laskeutua polvilleen rukoilemaan, kun ei ole ollut muita kuin Jumala, jonka puoleen kääntyä. Obama vetosi Paavalin kirjoitukseen, että Jumala ei ole antanut meille pelon henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen (2.Tim 1:7).

Ylös