Helsingin Väestönsuojeluyhdistys on 75-vuotias – pelastusalalla lopulta myös naisverkosto

11.2.2016 klo 07:33 Kotimaa KD Lehti

Helsingin Väestönsuojeluyhdistys on 75-vuotias. Suomen Pelastusalalle on perustettu lopulta myös naisverkosto.

Helsingin Väestönsuojeluyhdistys ry täytti 75 vuotta. Yhdistys on ollut helsinkiläisten turvana jo vuodesta 1941 ja sen toiminnan tarkoitus on omatoimisen turvallisuuden parantaminen normaali- ja poikkeusoloissa.

– Yhdistyksen toiminta on laaja-alaista ja arvostettua niin Helsingin kaupungin kuin valtiovallankin puolelta, kertoo KD-aktiivi Anneli Louneva.

Helsingin Väestönsuojeluyhdistys pyrkii turvallisuuden parantamiseen kehittämällä väestönsuojelua ja yrityssuojelua, kouluttamalla kansalaisia, järjestämällä väestönsuojeluaiheisia esitelmä-, kokous- ja juhlatilaisuuksia, sekä edistämällä alaan liittyvän kirjallisuuden ja suojeluvälineiden levitystä.

Helsingin Väestönsuojeluyhdistys vastaa Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen omistaman mielenkiintoisen Väestönsuojelumuseon ylläpidosta ja opastetuista kierroksista museossa.

Yhdistyksen alajaoksessa Helsingin etsintä- ja pelastuskoirissa voi osallistua pelastuskoiratoimintaan Helsingin alueella.

– Helsingin Väestönsuojeluyhdistyksen naistoimikunta toimii asiantuntijana väestönsuojelutoimintaa koskevissa kysymyksissä ja kuuluu Suomen Pelastusalan naisverkostoon, Anneli Louneva kertoo.

Louneva kuuluu viime vuoden maaliskuussa perustettuun naisverkostoon. Sen  puheenjohtajana toimii Mira Leinonen, joka on CTIF:n eli Kansainvälisen Pelastusalan naiset komission puheenjohtaja ja samalla Suomen edustaja, kun Suomi toimii sen puheenjohtajamaana.

Suomen Pelastusalan naisverkoston suojelijana toimii sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg.

Ylös