Maaseudun yritystukien maksaminen alkoi

15.3.2016 klo 10:18 Politiikka KD Lehti

Maaseudun yritystukien maksut ovat lähteneet liikkeelle. Ensimmäiset yritysten investointituet ja ensimmäinen perustamistuki on maksettu viime ja tällä viikolla.

ELY-keskukset käsittelevät maksuhakemuksia ja valmistelevat maksupäätöksiä niiden saapumisjärjestyksessä. Maksuhakemuksen käsittely, maksupäätöksen valmistelu ja maksun suorittaminen tietojärjestelmien kautta vie normaalisti parista viikosta muutamaan viikkoon.

Hakijat ovat siirtyneet sähköiseen asiointiin nopeasti: noin 90 prosenttia hakemuksista on tehty sähköisesti Hyrrä-palvelun kautta.

Maaseudun yritystukia on voinut hakea toukokuusta 2015 lähtien. Haku on ensimmäistä kertaa sähköinen. Hakijat ovat siirtyneet sähköiseen asiointiin nopeasti: noin 90 prosenttia hakemuksista on tehty sähköisesti Hyrrä-palvelun kautta.

Tähän mennessä yli 200 yritystuen hakijaa on saanut tukipäätöksen. Päätöksiä on tehty joulukuusta alkaen. ELY-keskukset tekevät päätökset paperilla, koska sähköinen päätöksenteko Hyrrä-järjestelmässä ei ole vielä mahdollista.

Maaseudun yritystukien haku on jatkuva. Yritystukia voi saada maaseudulla toimivien yritysten investointeihin ja uuden yritystoiminnan perustamiseen.

Yritystuet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Lisätietoja tuista antavat alueelliset ELY-keskukset ja paikalliset Leader-ryhmät.

Ylös