”Varovaisuus on valttia” – presidentti Niinistö kommentoi Brysselin iskuja

23.3.2016 klo 10:35 Ulkomaat KD Lehti

Presidentti Sauli Niinistön mukaan suomalaisten on osattava varautua siihen, että myös Suomessa voi tapahtua Brysselin terrori-iskun kaltaisia tapahtumia. Presidentti kommentoi Brysselin tapahtumia tänään Moskovassa.

– Ne ovat varmasti järkyttäneet kaikkia ihmisiä, jotka elävät järjestäytyneessä yhteiskunnassa, presidentti Sauli Niinistö totesi.

Eilen presidentti lähetti surunvalittelut ja osanoton sekä tuen toivotukset koko Belgian kansalle Brysseliä kohdanneiden iskujen jälkeen. Räjähdyksissä lentokentällä ja Maelbeekin metroasemalla kuoli 34 ja loukkaantui pari sataa ihmistä.

– Suomen kohdalla – ja suomalaisten kohdalla – varovaisuus on valttia. Kyllä meidänkin on osattava varautua siihen, että jotain saattaa joskus tapahtua.

Presidentti Niinistön mukaan edessä voi olla monimutkainen keskustelu, jonka aikana Suomi joutuu vertailemaan arvojaan ja sitä, miten näitä arvoja suojellaan.

Eilen presidentit Niinistö ja Putin kertoivat sopineensa Pohjois-Suomen rajanylityspaikkojen liikenteen väliaikaisista rajoituksista, jotka koskevat kolmansien maiden kansalaisia.

Eilen Niinistö ja presidentti Vladimir Putin kertoivat sopineensa Pohjois-Suomen rajanylityspaikkojen liikenteen väliaikaisista rajoituksista, jotka koskevat kolmansien maiden kansalaisia.

STT:n mukaan Niinistö kertoi tänään Moskovassa lisätietoja rajaliikenteeseen liittyvistä sopimuksista, jotka on määrä solmia Venäjän kanssa. Sopimusten lopullinen sorvaaminen on vielä käynnissä.

– Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkoja koskeva noottien vaihtohan on vielä liikkeellä. – – Suomessa se edellyttää vielä valtioneuvoston esitystä ja presidentin esittelyä, mutta TP-utvassa (tasavallan presidentin ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta) nämä on kyllä perusteellisesti käsitelty jo useampaankin kertaan, Niinistö sanoi.

Presidentit solmivat tiistaina myös toisen rajaa koskevan sopimuksen, joka lisää tietojen vaihtoa Venäjän ulkomaalaisviraston ja Suomen sisäministeriön välillä.

Ylös