Kadonnut alttariristi kannetaan Turusta Helsinkiin – Yökerho muuttuu jälleen kirkoksi

6.4.2016 klo 07:42 Kotimaa KD Lehti

Kirkko muuttui yökerhoksi ja yökerho muuttuu jälleen kirkoksi. Kadonnut alttariristi löytyi. Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys etsii nyt ristinkantajia Turusta Helsinkiin.

Yli satavuotias Helsingin Luther-kirkko joutui 1990-luvulla väistymään omista tiloistaan, ja sittemmin Fredrikinkadun kirkkorakennus on tunnettu muun muassa ravintola- ja yökerhotoiminnasta.

Poismuuttorytäkän yhteydessä kadoksiin joutui alttariristi, joka nyt, lähes kolme vuosikymmentä myöhemmin, on löydetty turkulaisen yksityisasunnon säilytyskellarista. Seuraavaksi risti palautetaan takaisin alkuperäiseen kotiinsa.

Kotimatka alkaa 6. toukokuuta kello 18 Turun Tuomiokirkon portailta, kun vapaaehtoiset lähtevät kantamaan alttariristin takaisin Helsinkiin.

Ilmoittautuminen kantajaksi on käynnissä osoitteessa takaisinkotiin.fi, ja mukaan toivotaan suurta osanottajajoukkoa.

– Aiomme taittaa matkan jalan, satoi tai paistoi, sillä näin käsittämätön tarina ansaitsee arvoisensa lopun. Ristin kantaminen takaisin kotiin on paitsi symbolinen ele, myös ainutlaatuinen kokemus monelle, kommentoi Sleyn Luther-kirkon vastaava teologi Martti Haverinen tempausta.

Ilmoittautuminen kantajaksi on käynnissä osoitteessa takaisinkotiin.fi, ja mukaan toivotaan suurta osanottajajoukkoa.

– Saattueeseen ovat tervetulleita kaikki sopivalla tavalla yllytyshullut ja elämyshakuiset ristinkantajat ikään tai fyysiseen kuntoon katsomatta. Mukaan saa tulla kantamaan tai kannustamaan, rohkaisee Martti Haverinen kaikkia innokkaita.

Omalle paikalleen risti nostetaan 14. toukokuuta Luther-kirkon avajaisissa Kampissa, osoitteessa Fredrikinkatu 42.

 

Ylös