Finland University tähtää koulutusviennin veturiksi

2.5.2016 klo 13:24 Uutiset Esa Erävalo

Suomalainen koulutusvienti Aasiaan etenee kolmen yliopiston yhteistyöllä.

Itä-Suomen, Tampereen ja Turun yliopiston omistama Finland University syventää tällä viikolla yhteistyötä Thaimaan kanssa, kun maan opetusministeriön edustajat vierailevat Suomessa.

Finland University on tehnyt jo aiemmin yhteistyötä Kaakkois-Aasiassa Thaimaan lisäksi Vietnamin ja Indonesian opetusviranomaisten ja johtavien paikallisten yliopistojen kanssa. Thaimaan opetusministeriön kuuden hengen delegaatiota Suomessa johtaa kansliapäällikkö Kamol Rodklai.

– Yhteistyö Kaakkois-Aasian maiden kanssa on kehittynyt hyvään suuntaan ja tähtäämme koulutusviennin veturiksi Suomessa. Yliopistojen välinen yhteistyö ja monipuolisuus ovat vahvuuksiamme, Finland Universityn toimitusjohtaja Pekka Saavalainen kertoo.

Yliopistojen välinen yhteistyö ja monipuolisuus ovat vahvuuksiamme.

Thaimaalaiset vieraat tutustuvat suomalaiseen koulujärjestelmään ja opettajankoulutukseen sekä tapaavat opetus- ja kulttuuriministeriön ja Finland Universityn edustajia yhteistyön syventämiseksi. Ohjelmaan kuuluvat lisäksi vierailut Rovaniemellä ja Turun yliopistossa.

Turussa aiheena on Thaimaan koulutusjärjestelmän uudistaminen, mistä keskusteluja johtaa professori Erno Lehtinen. Thaimaalaiset vierailevat Rovaniemellä maanantaina, Turussa käydään keskusteluja keskiviikkona ja torstaina.

Ylös