Länsiväylä-lehti kysyi kenestä HOK-Elannon vaalien ääniharava – KD:n Antero Laukkanen vei voiton

2.5.2016 klo 14:34 Kotimaa Kristiina Kunnas

Länsiväylä-lehden lukijaäänestyksessä kysyttiin, kenestä tulee HOK-Elannon S-vaalien äänikuningas. Lukijat vastasivat, että Kristillisdemokraattien Antero Laukkanen nousee ykköseksi.

Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonumella ilmestyvä Länsiväylä järjesti ennen vappua verkkolehdessään hauskan kyselyn S-vaaliehdokkaistaan. Loppuviikosta pääkaupunkiseudun S-vaaleissa eli HOK-Elannon alueella oli äänestänyt jo 128 000 asiakasomistajaa. Vaalien viimeinen äänestyspäivä oli perjantai 29. huhtikuuta.

Länsiväylä kysyi, kenestä tulee S-vaalien ääniharava. Lehden mukaan S-vaaleja voidaan pitää kuntavaalien ”esivaaleina”.

HOK-Elannon vaalien tulokset saadaan viimeistään perjantaina 6. toukokuuta.

Lehti muistutti, että ehdokkaiden joukossa on tunnettuja nimiä: muun muassa ex-ministereitä ja nykyisiä kansanedustajia. Länsiväylässä arvuuteltiin tuleeko vaalien ääniharava entisten joukosta, joita olivat Pentti Arajärvi (sd), Erkki Tuomioja (sd), Sirpa Asko-Seljavaara (kok) ja Jaana Pelkonen (kok). Edellisvaalien menestyjistä Paavo Arhinmäki (vas) ei ole ehdolla. Vai nouseeko uusi tähti joukosta Timo Harakka (sd), Antti Kaikkonen (kesk) ja Antero Laukkanen (kd) tai yllättääkö esimerkiksi From Waste to Taste -liike?

Länsiväylän äänestystulokset tulivat vappuaattona. Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu Antero Laukkanen nousi Länsiväylän kyselyssä äänikuninkaaksi. Hän sai 23% annetuista äänistä.

– Kiitos kaikille, olin tämän hauskan Länsiväylä-lehden toteuttaman ennakkoäänestyksen ääniharava, jeeee! kirjoitti Laukkanen Facebook-sivullaan.

Laukkanen meni neljä vuotta sitten edustajistoon hienolla äänisaaliilla, joten Länsiväylän hauska ennakkoäänestys saattaa osua kohdilleen.

HOK-Elannon vaalien tulokset saadaan viimeistään perjantaina 6. toukokuuta.

 

Ylös