Lapsiasiavaltuutettu: Julkisen liikenteen suunnittelussa muistettava lapset

3.5.2016 klo 08:06 Politiikka KD Lehti

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila korostaa, että valmisteilla olevassa Liikennekaari-hankkeessa on tehtävä lapsivaikutusten arviointi.

Kurttila on lähettänyt liikenne- ja viestintäministeriöön kirjelmän, jossa lapsiasiavaltuutettu pyytää liikenne- ja viestintäministeriötä kiinnittämään huomiota lapsivaikutusten arviointiin dokumentoidusti kaikessa sen hallinnonalan valmistelussa.

– Kesken lukuvuoden tapahtuvat muutokset esimerkiksi junavuoroissa voivat muodostua osalle lapsista hyvin vaikeiksi arjen kannalta

Lapsiasiainvaltuutettu muistuttaa viime aikoina on käyty keskustelua sekä raide- että taksiliikenteen vuoro- ja järjestämismuutoksista. Myös näitä koskevia päätöksiä on tehty.

– On ensisijaista, että julkisen liikenteen suunnittelussa hallinto tekee tietoon perustuvaa lapsivaikutusten arviointia. Julkisen liikenteen ratkaisuilla on merkittäviä vaikutuksia muun muassa koululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden arkeen.

– Kesken lukuvuoden tapahtuvat muutokset esimerkiksi junavuoroissa voivat muodostua osalle lapsista hyvin vaikeiksi arjen kannalta, Kurttila toteaa.

Lapsiasiavaltuutettu Kurttila muistuttaa liikenne- ja viestintäministeriötä, että koulukuljetusten piirissä on 23,2 prosenttia peruskoulun oppilaista.

Ylös