Pienituloiset pakotettuja leipäjonoihin – Antero Laukkanen suree hyinvointiyhteiskunnan muutosta

15.5.2016 klo 15:23 Politiikka Kristiina Kunnas

– Leikkaukset ovat kohdistuneet suurelta osin niihin, joilla on jo muutenkin hyvin vähän varoja. Tämä näkyy nyt leipäjonoissa, murehtii Kristillisdemokraattien espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen.

Laukkanen puhui eilen Kristillisdemokraattien aamukahveilla Riihimäellä. KD:n kansanedustajat olivat vierailulla Hämeenkadun konditoria-kahvila Laurellissa ennen puoluevaltuuston kokousta.

–   Leipäjonojen kasvu on 20-30% luokkaa. Siellä on yhä enemmän yksinhuoltajaperheitä ja pienituloisia eläkeläisiä. Koko jonon koostumus on muuttumassa, pienituloiset ovat pakotettuja tulemaan leipäjonoihin.

Antero Laukkasen mielestä tämä on hyvinvointiyhteiskuntamme häpeäpilkku.

– Vaikea sinne on saada hallituspuolueiden edustajia katsomaan, mitä täällä tapahtuu, Laukkanen muistutti.

Nyt huippujärjestöt ovat joutuneet sanomaan ihmisiä irti kehitysyhteistyömäärärahojen leikkausten vuoksi. Viimeisimmän tilaston mukaan toista sataa ihmistä sanottu irti ja lähes 70 kohdetta suljettu.

Hän kritisoi myös lehitysyhteistyöleikkauksia.

– Kun työ vähenee siellä avuntarvitsijoiden maissa, teemme pahan virheen. Suomi on ollut ykkösluokan kehitysyhteistyöntekijä, meidän toimintamalleja on tultu maailmalta opiskelemaan.

– Nyt huippujärjestöt ovat joutuneet sanomaan ihmisiä irti. Viimeisimmän tilaston mukaan toista sataa ihmistä sanottu irti ja lähes 70 kohdetta suljettu.

– Kansainvällisessä yhteistyössä Suomi on ollut merkittävä toimija. Tämä on kolaus meidän kansainväliselle maineelle.

Laukkasen mukaan meillä ei mene niin huonosti, ettemme voisi auttaa muita.

– Meillä on Kristillisdemokraateissa arvot kohdillaan. Haluamme jakaa yhteistä hyvää oikeudenmukaisesti. Siihen tarvitaan valvovia, vakaumukselliisia silmiä, korvia ja tekijöitä, Laukkanen muistutti haastaen väkeä lähtemään kuntavaaliehdokkaiksi.

– Jos sä oot paksu, sä puhuttelet paksuja. Jos sä oot 35, sä puhuttelet 35-vuotiaita. Jos sä oot äijä, sä puhuttelet muita äijiä. Jos sä oot 85-vuotias, sä puhuttelet 85-vuotiaita. Me kaikki puhutellaan jotain ihmisryhmää, Laukkanen kannusti.

 

Ylös