Kansanedustaja Antero Laukkanen: ”Kosovolaisvanhuksen oleskelulupa käsiteltävä uudestaan”

28.6.2016 klo 11:45 Politiikka KD Lehti

Kansanedustaja Antero Laukkanen vaatii facebook-sivuillaan, että kosovolaisen isoäiti Myrvet Dedollin oleskelulupa käsitellään uudestaan.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Antero Laukkanen vetoaa sisäministeri Paula Risikkoon, jotta isoäiti Myrvet Dedollin, 77, oleskelulupa käsiteltäisiin uudestaan.

Vetoan julkisesti sisäministeri Risikkoon, jolle perhearvot ovat tärkeitä: sairaiden vanhuksien erottaminen perheestään ja lähettäminen yksinäisyyteen on väärin

Parkinsonin taudista ja sydänsairaudesta kärsivän Dedollin käännytyksestä kertoi ensimmäiseksi Helsingin Uutiset.

– Tämä päätös on kohtuuton. Vetoan julkisesti sisäministeri Risikkoon, jolle perhearvot ovat tärkeitä: sairaiden vanhuksien erottaminen perheestään ja lähettäminen yksinäisyyteen on väärin. Tähän päätökseen voidaan soveltaa inhimillisyys ja kohtuuden sääntöä ja toimeenpano keskeyttää. Oleskelulupa on käsiteltävä uudestaan, Laukkanen kirjoittaa facebook-sivuillaan.

Helsingin Uutisten mukaan Dedolli on palaamassa Kosovoon kesä- ja heinäkuun vaihteessa.

Laukkanen kertoo lehdelle sähköpostitse harkitsevansa lakialoitetta, jotta Suomessa olisi mahdollista sopia yhteiskunnan ja omaisten välillä, että he ottavat taloudellisen vastuun isovanhemmista.

– Suomi soveltaa erittäin tiukkaa linjaa, vaikka laki antaisi mahdollisuuden niin sanottuun yksilölliseen inhimillinen ja kohtuus -harkintaan. Saksassa on voimassa laki jonka mukaan on mahdollista sopia yhteiskunnan ja omaisten välillä, että he ottavat taloudellisen vastuun isovanhemmista, jolloin perheitä ei ole tarvinnut hajottaa, Laukkanen kirjoittaa Helsingin Uutisille.

Ylös