TroppiOppi ohjaa koululaisia lääkkeiden oikeaan ja järkevään käyttöön

29.8.2016 klo 14:40 Kotimaa Samuli Rissanen

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on avannut koululaisille suunnatun TroppiOppi-verkkokokonaisuuden, jonka avulla lapset voivat harjoitella sairauksien ja oireiden lääkkeetöntä ja lääkkeellistä hoitoa.

Aiemmin pelkästään opettajille tarkoitettu lääkekasvatusmateriaali saa nyt rinnalleen oppilaiden oman osion. Lääkekasvatussivusto tarjoaa eri luokka-asteille suunniteltuja valmiita opiskelukokonaisuuksia sekä runsaasti tehtäväideoita peruskoulun opettajille.

Virtuaalinen farmaseutti antaa tarvittaessa neuvoja sopivista hoitomuodoista, ja kaikkien kokeiltujen hoitojen toimivuudesta potilaan hoidossa saa kirjallisen palautteen

TroppiOppi-kokonaisuuden tavoitteena on opettaa kouluikäisille lapsille ja nuorille lääkkeiden järkevää käyttöä ja muistuttaa lääkkeettömistä keinoista sairauksien ja oireiden hoidossa.

Kokonaisuuteen kuuluu myös verkkopeli, jossa lapset ja nuoret voivat harjoitella virtuaalipotilaiden avulla lääkkeiden oikeaa käyttöä ja/tai lääkkeetöntä hoitoa.

Potilaat kärsivät arkielämästä tutuista oireista, kuten pääkivusta, nuhasta tai vatsavaivoista.

Virtuaalinen farmaseutti antaa tarvittaessa neuvoja sopivista hoitomuodoista, ja kaikkien kokeiltujen hoitojen toimivuudesta potilaan hoidossa saa kirjallisen palautteen. Pelin käytännön toteutuksesta ovat vastanneet Metropolia ammattikorkeakoulun Game Studion opiskelijat. Pelin sisällöt ovat Fimean asiantuntijoiden laatimia ja tarkastamia.

Syyskuun alussa käynnistetään valtakunnallinen TroppiOppi-videokilpailuhaaste viidesluokkalaisille.

Pelistä, videohaasteesta ja terveysvisasta koostuva TroppiOppi on osa Fimean www.laakekasvatus.fi -sivustoa.

 

 

Ylös