Putkiremonttien hinnat nopeassa nousussa

19.9.2016 klo 09:30 Kotimaa KD Lehti

Putkiremonttien hinnat nousevat nopeasti. Laaja kirjo oheisurakoita vaikeuttaa hintojen vertailua.

Putkiremonttien hinnat ovat nousseet nopeasti viime vuosina. Isännöintiliiton barometrin mukaan perinteisellä menetelmällä tehdyn saneerauksen hinta nousi viime vuonna kuusi prosenttia ja uusilla menetelmillä 13 prosenttia edellisestä vuodesta.

Putkiremonttien hintoja on äärimmäisen vaikea vertailla sen vuoksi, että remontteihin lisätään yleisesti paljon muuta.

Perinteinen menetelmä tarkoittaa sitä, että putket uusitaan kokonaan. Vaihtoehtona olevissa uusissa menetelmissä korjaaminen tapahtuu sisäteitse esimerkiksi sukituksella. Putkien vaihtaminen on yli kaksi kertaa kalliimpaa kuin remontti uusilla menetelmillä.

Putkiremonttien hintoja on äärimmäisen vaikea vertailla sen vuoksi, että remontteihin lisätään yleisesti paljon muuta. Jokaisessa putkiremontissa päätetään erikseen, mitä korjataan.

– Jokainen remontti on uniikkikohde. Jos on isompi putkiremontti, niin siihen voi liittyä kylpyhuoneremontti ja siihen voi tulla keittiöremonttia riippuen urakkarajoista, kertoo Rakennusteollisuuden toimitusjohtaja Tarmo Pipatti.

Noin 60 prosentissa remonteista uusitaan samalla kylpyhuoneet.

Viemäreiden ja käyttövesiputkien korjaamisen ohella voidaan tehdä myös esimerkiksi valokuitukaapeleiden vetäminen, sähköjohtojen ja ilmanvaihtojärjestelmien uusiminen sekä talosaunojen ja pesutupien korjaaminen.

– Edellä mainituista syistä johtuen hintakehityksen arviointi ei ole helppoa. Kysyntä on kasvanut ja kasvaa, mutta myös suunnittelua ja urakointia on tarjolla aiempaa enemmän. Taloyhtiöt pyytävät ja myös saavat enemmän tarjouksia kuin esimerkiksi 2010-luvun alussa, sanoo Isännöintiliiton asiantuntija Pekka Harjunkoski.

Lähde: STT–Antti Autio
Ylös