Kansanedustaja Päivi Räsänen haluaa jatkaa Riihimäen valtuustossa

24.11.2016 klo 12:53 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja edellisen hallituksen sisäministeri Päivi Räsänen kertoo olevansa käytettävissä myös ensi kevään kuntavaaleissa. Räsänen on toiminut Riihimäen kaupunginvaltuuston jäsenenä vuodesta 1993.

– Uskon, että laaja-alaiselle ja syvälliselle kokemukselleni on tulevalla valtuustokaudella runsaasti käyttöä ja tarvetta. Päätin pyrkiä kristillisdemokraattien ehdokkaaksi myös tulevissa vaaleissa, Räsänen kertoo.

– Keskeisin haaste on vahvistaa Riihimäen elinvoimatekijöitä: yrittäjyyttä, työllisyyttä, yhteisöllisyyttä, koulutusta ja ympäristöä.

Hänen mukaansa lähidemokratia on kohtaamassa merkittävän murrosvaiheen, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakunnalliseen hallintoon. Siirtymävaihe on vaativa ja edellyttää kunnanvaltuustolta huolellista ja vastuullista otetta. Samalla kunnissa pitää kyetä luomaan uutta pohjaa niille merkittäville tehtäville, joihin kunta jatkossa keskittyy.

– Keskeisin haaste on vahvistaa Riihimäen elinvoimatekijöitä: yrittäjyyttä, työllisyyttä, yhteisöllisyyttä, koulutusta ja ympäristöä. Kunnalle jää myös vastuu asukkaidensa terveyden edistämisestä, Räsänen muistuttaa.

Räsänen on toiminut Riihimäen kaupunginvaltuuston jäsenenä yhtäjaksoisesti vuoden 1993 alusta lähtien.

Hämeen piirin kansanedustajana vuodesta 1995 lähtien vaikuttanut Räsänen luotsasi Kristillisdemokraatteja vuosina 2004-2015 ja oli edellisen hallituksen sisäministeri.

Räsänen on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti. Hän on asunut ja työskennellyt Riihimäellä vuodesta 1985 lähtien.

Ylös