Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah asettuu kuntavaaliehdokkaaksi Lapinlahdella

26.11.2016 klo 11:16 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston yhteydessä puhunut puolueen puheenjohtaja kansanedustaja Sari Essayah ilmoittaa olevansa käytettävissä kuntavaaliehdokkaaksi kotikunnassaan Lapinlahdella, Pohjois-Savossa.

– Tulevalla valtuustokaudella tehdään merkittävimmät päätökset tulevaisuuden kunnan kannalta. Sote- ja maakuntauudistukset sekä niiden siirtymävaiheet pitäisi pystyä viemään läpi kunnissa kansalaisten palvelut taaten, joten jos joskus, niin nyt kotikuntansa tulevaisuudesta kiinnostuneiden kannattaa lähteä ehdolle, Essayah sanoo.

Jos joskus, niin nyt kotikuntansa tulevaisuudesta kiinnostuneiden kannattaa lähteä ehdolle

Hänen omaan ehdokkuutensa vaikutti myös kuntalain uudistus, joka vie valtuustopaikkoja kunnista ja keskittää päätöksentekoa suurimmille kuntapuolueille.

– Kuntien valtuustojen kokojen pienentyminen ja maakuntauudistus tulevat yhdessä ennen näkemättömällä tavalla siirtämään valtaa ja keskittämään sitä. Tämä on vaarassa romuttaa suomalaisen kansanvaltaisen lähidemokratian pitkän perinteen, Essayah arvioi.

Hän kertoi ensimmäisenä ehdokkuudestaan Kristillisdemokraattien puoluevaltuustolle, joka on parhaillaan koolla Kangasalla.

Ylös