Rkp:n valtuutettu Andreas Hjulfors siirtyy Kristillisdemokraatteihin: ”Rehellisempää itselleni ja äänestäjilleni”

5.12.2016 klo 08:55 Politiikka Samuli Rissanen

Arvokysymykset saivat Luodon kaupunginvaltuutetun Andreas Hjulforsin vaihtamaan RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtajuuden Kristillisdemokraattien ryhmän jäsenyyteen.

Ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja Andreas Hjulfors, 39, jättää ryhmänsä ja siirtyy Kristillisdemokraattien riveihin Luodon kunnanvaltuustossa.  Hjulfors aikoo asettua kevään kuntavaaleissa Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi.

– Kristillisdemokraattien politiikka vastaa enemmän omia arvojani. On rehellisempää itselleni ja äänestäjilleni, että olen jatkossa Kristillisdemokraattien ehdokkaana, Hjulfors kertoo.

Hänen mukaansa asiaan ei liity dramatiikkaa eikä myöskään sisäisiä ristiriitoja RKP:n valtuustoryhmässä. Hjulfors uskookin, että yhteistyö RKP:n kanssa jatkuu hyvässä hengessä sekä paikallisesti että valtakunnan politiikassa niissä kysymyksissä, joissa löytyy yhteinen sävel.

Hjulfors kokee, että nykyisin RKP:ssa on vaikea saada vastakaikua arvokonservatiivisille mielipiteille

Hjulfors lähti mukaan kunnallispolitiikkaan kymmenen vuotta sitten. Jo tuolloin hän pohti Kristillisdemokraattien jäsenyyttä, mutta RKP:n politiikka veti enemmän puoleensa.

Kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon. Hjulfors kokee, että nykyisin RKP:ssa on vaikea saada vastakaikua arvokonservatiivisille mielipiteille.

Luotolainen Andreas Hjulfors, 39, suurperheen isä, rehtori ja kunnanvaltuutettu.

Luotolainen Andreas Hjulfors, 39, on suurperheen isä, rehtori ja kunnanvaltuutettu.

Hjulforsin päätöksen kannalta ratkaisevaa on ollut RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallinin toiminta ajankohtaisen eutanasiaa koskevan kysymyksen käsittelyssä.

Vaikka Wallin on ollut aloitteellinen eutanasia-kysymyksessä yksittäisenä kansanedustajana, suhtautuu suurin osa muistakin RKP:n kansanedustajista myönteisesti eutanasiaan.

Parhaillaan keruulla on kansalaisaloite eutanasian laillistamiseksi. RKP:n konkaripoliitikko Henrik Lax on niin ikään pyrkinyt edistämään asiaa aloitteella.

– Kaikki tämä antaa osviittaa siitä, mitä on tulossa. Minulle tuli tunne, että on parempi lähteä kuin jäädä taistelemaan tuulimyllyjä vastaan, Hjulfors sanoo.

Ratkaisuun vaikutti arvokysymysten lisäksi myös Kristillisdemokraattien rakentava oppositiopolitiikka.

– Kristillisdemokraatit kritisoivat hallitusta silloin, kun se on paikallaan, mutta antavat myös tunnustusta hyvin tehdystä työstä. Ryhmän puheenjohtaja Peter Östman on niin ikään ansiokkaasti pitänyt esillä ruotsinkielisiä koskevia kysymyksiä, Hjulfors perustelee.

Andreas Hjulfors, 39

– kotipaikka Luodossa, Keski-Pohjanmaan rannikolla.

– Naimisissa, viisi lasta.

– työskentelee rehtorina

– kunnanvaltuutettu

– RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, joka siirtyy Kristillisdemokraattien valtuustoryhmään

– On ehdolla ensi kevään kuntavaaleissa Kristillisdemokraattien listalla

Ylös