Kansallispuistot vetivät kävijöitä – ”Suosio kasvaa vuosi vuodelta”

26.1.2017 klo 11:55 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kansallispuistot ovat houkutelleet aiempaa enemmän kävijöitä. Metsähallituksen mukaan kansallispuistoihin tehtiin viime vuonna yli 2,8 miljoonaa käyntiä ja kasvua edellisvuodesta kertyi seitsemän prosenttia.

– Kansallispuisto- ja muiden luontokohteiden suosio kasvaa vuosi vuodelta. Näyttääkin siltä, että suomalaiset ovat löytäneet luonnon uudestaan, sanoo Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.

Suomen kansallispuistoihin tehtiin vuonna 2016 yli 2,8 miljoonaa käyntiä.

Metsähallitus kertoo, että myös kävijöiden lähiseudulle jättämän rahankäytön vaikutus on kasvanut noin viidenneksen. Kansallispuistokävijöiden rahankäytön paikalliset kokonaistulo- ja työllisyysvaikutukset olivat yhteensä noin 179 miljoonaa euroa ja 1 774 henkilötyövuotta.
Paikallistaloudellisesti merkittävin puisto viime vuonna oli Pallas-Yllästunturin kansallispuisto.

Suomen kansallispuistoihin tehtiin vuonna 2016 yli 2,8 miljoonaa käyntiä. Kasvua edellisvuoteen on seitsemän prosenttia, ja kävijöiden lähiseudulle jättämän rahankäytön vaikutus kasvoi 21 %. Kasvun taustalla ovat Metsähallituksen vahvat kumppanuudet: Kansallispuistojen palveluja ja tunnettuutta on kehitetty yhdessä matkailuyritysten ja muiden toimijoiden kuten kuntien ja maakuntien kanssa.

Luonto- ja historiakohteiden kävijöiden kokemista terveys- ja hyvinvointivaikutuksista on nyt ensimmäistä kertaa laskettu niin sanottu hyvinvointi-indeksi. Yli 80 prosenttia kävijöistä kokee, että käynti kohensi terveyttä ja hyvinvointia.

 

Pohjoinen suosiossa:

Vuonna 2016 paikallistaloudellisesti merkittävimmät puistot olivat Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, Urho Kekkosen kansallispuisto, Kolin kansallispuisto, Oulangan kansallispuisto ja Pyhä-Luoston kansallispuisto.

 

 

 

Ylös