Kolme neljästä asukkaasta lajittelee jätteensä

6.3.2017 klo 10:00 Kotimaa KD Lehti

82 prosenttia pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaista pitää jätteiden lajittelua tärkeänä. Yhä useampi myös tietää, että lajitellut jätteet kierrätetään uusien tuotteiden raaka-aineiksi.

Kolme neljästä Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n kyselyyn vastanneesta näkee oman toimintansa merkityksen ja lajittelee jätteet, vaikka muut lajittelisivat väärin tai eivät lajittelisi ollenkaan.

– Jätteiden lajittelu on selvästikin arjen ekoteko, josta tulee hyvä mieli. Tämä on ilouutinen ympäristölle, sillä lajittelun avulla saadaan entistä enemmän arvokkaita raaka-aineita uusiokäyttöön, sanoo HSY:n ympäristöasiantuntija Minna Partti.

Lähes kolme neljästä HSY:n kyselyyn vastanneesta lajittelee roskansa melko tai erittäin aktiivisesti. Yhtä moni kokee lajittelun helpoksi

 

Kaksi kolmesta HSY:n kyselyyn vastanneesta tiesi, että HSY:n keräämästä biojätteestä tehdään biokaasua ja multaa. Myös lajitellut lasipullot ja -purkit, metalli, paperi ja kartonki kierrätetään uusien tuotteiden raaka-aineiksi.

Jäljelle jäävästä sekajätteestä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä jätevoimalassa.

HSY selvitti syksyllä 2016 pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukkaiden näkemyksiä jätteiden lajittelusta.

Kyselyyn vastasi 1012 pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asukasta, ja sen toteutti Innolink Research.

Ylös