”Onko ideologinen vaihtoehto, että lapsi pitää saada kotoa pois?”

22.3.2017 klo 08:55 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah’n mielestä perhe on paras hyvinvointi­palveluiden tuottaja.

– Me toimimme kotihoidontuen ja omaishoidon tuen puolesta, siinä toteutuu kristillisdemokraattien ajattelumalli, että perhe on paras hyvinvointipalvelujen tuottaja. Mutta perhettä pitää tukea, jotta se selviää siitä, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kertoo Helsingin Sanomille (22.3.).

HS haastattelee kuntavaalien alla kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Essayah aloitti haastattelujen sarjan.

Kunta voi täsmälleen niin hyvin kuin ihmiset voivat perheessä

Essayahin mielestä perheen valinnanvapaus on yksi kristillisdemokraattien perusarvoista.

– Onko se ideologinen vaihtoehto, että lapsi pitää saada kotoa pois, hän kysyy.

Kotihoidon tuki ei Essayah’n mielestä edellytä sitä, että vanhempi on kotona, vaan edellytys tuelle on, että lapsi ei ole kunnallisessa päivähoidossa.

– Siksi voi olla mahdollisuus mummon tai vaarin hoitaa lasta kotona tai ottaa hoitaja, ja vanhemmat voivat olla töissä, Essayah kertoo Helsingin Sanomille.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajalta kysyttiin myös, mitä kristillisdemokraattien edustamat kristilliset arvot tarkoittavat kuntapolitiikassa.

– Se tarkoittaa sitä, että jokaisen ihmisarvo on kaikkein tärkein, että pidetään kaiken ikäisistä huolta. Kunta voi täsmälleen niin hyvin kuin ihmiset voivat perheessä, Essayah sanoo.

Puolue haluaa hänen mukaansa lisätä kansalaisten omaa vastuuta ja välittämistä niin omasta toimeentulostaan ja hyvinvoinnistaan kuin myös läheistensä hyvinvoinnista.

–Kolmannen sektorin järjestöt luovat hyvinvoinnin kuntiin. Ei odoteta kunnan palveluja, vaan luodaan itse se yhteisö.

Sote-uudistuksen toteuduttuakin terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen jää kunnan tehtäväksi.

Essayah arvioi, että esimerkiksi urheilujärjestöillä tulee olemaan terveyden edistämisessä ja ennalta ehkäisyssä iso rooli.

 

 

Ylös