Sari Essayah: Tuulivoima ei saa olla tukiautomaatti

31.3.2017 klo 09:58 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah’n mukaan tuulivoiman rakentamisessa oikea sijoittaminen keskeistä. Tuulivoiman kannattavuus ei voi perustua ainostaan tukiin.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Essayah otti kantaa Porissa ajankohtaiseen tuulivoimakysymykseen muistuttamalla kristillisdemokraateille tärkeästä periaatteesta. Tuulivoiman rakentamisessa oikea sijoittaminen on keskeistä.

Pitkällä tähtäimellä tuulivoiman tuotannossa on pyrittävä markkinaehtoiseen energiatuotantoon

–   Tuulivoiman rakentaminen on toteutettava tuulipuistoina hyvin valituille paikoille. Tämä tarkoittaa riittävää turvaetäisyyttä niin vakinaisesta asutuksesta kuin vapaa-ajan asutuksestakin sekä luonnonarvojen huomioimista.

– Tuulivoiman melu- ja ympäristöhaittoihin on kiinnitettävä erityistä huomiota lupaprosesseissa, Essayah sanoo.

Kristillisdemokraatit pitävät hyvin kohdistettua taloudellista ohjausta tärkeänä. Pitkällä tähtäimellä  tuulivoiman tuotannossa on pyrittävä markkinaehtoiseen energiatuotantoon. Valitettavasti tätä ei ole näköpiirissä lähitulevaisuudessa.

–  Tuulivoima ei saa olla tukiautomaatti. Syöttötariffijärjestelmä on korvattava tuulivoiman investointituella, jotta se alistetaan kilpailulle muun energiantuotannon kanssa. Tuulivoiman kannattavuus ei voi perustua pelkästään tukiin, Essayah totesi.

Ylös