Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu pohtimaan loikkareiden kohtaloa

16.6.2017 klo 11:07 Politiikka Samuli Rissanen

Timo Soinin ja muiden perussuomalaisten eduskuntaryhmästä loikanneiden jatkosta päätettäneen tänään PS:n puoluehallituksessa.

Perussuomalaisten puoluehallitus on koolla tänään. Puoluehallitus ratkaisee loikkareiden kohtalon ja sen, kumpi ryhmä erotetaan puolueesta. Puolueen sääntöjen mukaan perussuomalaisilla voi olla vain yksi eduskuntaryhmä.

Slunga-Poutsalo arvioi eilen MTV:n Huomenta Suomi-ohjelmassa, että puoluehallituksessa on luvassa rapsakkaa keskustelua jakaantuneesta eduskuntaryhmästä.

– Tämä on aika outo tilanne, jos puolueen jäseniä on kahdessa eri eduskuntaryhmässä. Nyt näyttää vähän siltä, että Uusi vaihtoehto -ryhmän matka päättyy tässä puolueessa, Slunga-Poutsalo sanoi.

Nyt näyttää siltä, että Uusi vaihtoehto-ryhmän matka päättyy tässä puolueessa

Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmästä loikanneiden kansanedustajien muodostama Uusi vaihtoehto-ryhmä kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen tänään.

Uusi vaihtoehto-ryhmään kuuluu tällä hetkellä 20 kansanedustajaa, jotka olivat tiistaina perustamassa sitä.

Kansanedustaja Arja Juvonen ilmoitti eilen, että eroaa perussuomalaisista, mutta ei liity myöskään Uusi vaihtoehto-ryhmään. Juvonen viestitti, että hänelle kävi samoin kuin perussuomalaisten eduskuntaryhmään jääneelle Toimi Kankaanniemelle, jota ei pyydetty mukaan Uusi vaihtoehto-ryhmään ja jätettiin informoimatta loikkauksesta.

Perussuomalaisista eroamassa on ollut niin ikään kansanedustaja Veera Ruoho.

Myös kansanedustaja Mika Niikko on kertonut harkitsevansa, jääkö hän perussuomalaisten eduskuntaryhmään. Toistaiseksi hän on pysytellyt ryhmässsä.

– Arvopohjalla on merkitystä. Perussuomalaiset, johon liityin, on kristillissosiaalinen yleispuolue. Teen päätöksen kokonaisratkaisuna, äänestäjiä kunnioittaen, hän viestittää facebook-sivuillaan.

Sekä perussuomalaisten eduskuntaryhmä että siitä irtautunut Uusi vaihtoehto-ryhmä pitävät kokouksensa eduskunnassa kello 14.

Uusi vaihtoehto-eduskuntaryhmän jäsenet:

Simon Elo
Kike Elomaa
Tiina Elovaara
Reijo Hongisto
Ari Jalonen
Kimmo Kivelä
Kari Kulmala
Jari Lindström
Anne Louhelainen
Maria Lohela
Pirkko Mattila
Lea Mäkipää
Hanna Mäntylä
Martti Mölsä
Jussi Niinistö
Pentti Oinonen
Vesa-Matti Saarakkala
Timo Soini
Sampo Terho
Kaj Turunen

Vanhaan perussuomalaisten ryhmään jäävät (suluissa vaalipiiri):

Juho Eerola (KAAKKOIS-SUOMI)
Teuvo Hakkarainen (KESKI-SUOMI)
Laura Huhtasaari (SATAKUNTA)
Toimi Kankaanniemi (KESKI-SUOMI)
Rami Lehto (HÄME)
Leena Meri (UUSIMAA)
Jani Mäkelä (KAAKKOIS-SUOMI)
Mika Niikko (UUSIMAA)
Tom Packalén (HELSINKI)
Mika Raatikainen (HELSINKI)
Jari Ronkainen (HÄME)
Sami Savio (PIRKANMAA)
Ville Tavio (VARSINAIS-SUOMI)
Ville Vähämäki (OULU)

Kansanedustaja Veera Ruoho on kertonut aikeistaan erota perussuomalaisten ryhmästä. Arja Juvonen erosi perussuomalaisten ryhmästä, mutta ei liitty Uusi vaihtoehto-ryhmään.

Ylös