Kohonnut terrorismin uhka toi hengellisille kesäjuhlille päänvaivaa – Juhannuskonferenssiin tulossa 30 000 vierailijaa

22.6.2017 klo 17:00 Kotimaa Kristiina Kunnas

Suomen kesä on hengellisten suurjuhlien kulta-aikaa. Juhannuskonferenssi Keuruun Isossa Kirjassa aloittaa jättitapahtumien kavalkadin. – Olemme joutuneet tarkistamaan turvallisuustilannettamme, sanoo Juhannuskonferenssin isäntä Marko Halttunen.

Juhannuskonferenssi on Suomen helluntaiseurakuntien järjestämä kesäjuhla, jossa käy vuosittain noin 30 000 kävijää juhannusviikon keskiviikon ja sunnuntain välisenä aikana.

Juhannuskonferenssi on vuoden suurimpia ja vanhimpia kristillisiä tapahtumia Suomessa, sitä on järjestetty vuodesta 1945 lähtien. Tapahtumaa on vietetty vuodesta 1993 Keuruulla, Iso Kirja -raamattuopistoalueella.

Perinteisesti Juhannuskonferenssissa on ollut varsin vähän järjestyshäiriöitä, eikä välikohtauksia ole tapahtunut.

Olemme joutuneet tarkistamaan turvallisuutta yhdessä poliisin kanssa.

Supo kuitenkin tiedotti viime viikolla muuttaneensa Suomeen kohdistuvan terrorismin uhkan tasolle kohonnut.

2017_Marko_Halttunen_Juhannuskonferenssi_

Juhannuskonferenssin isäntä ja Iso Kirja -yhdistyksen johtaja Marko Halttunen. (Kuva Kristiina Kunnas)

Myös suomalaiset voivat joutua länsimaita vastaan suunnattujen iskujen kohteeksi, supo arvioi. Supon mukaan erilaisia uskonnollisia intressejä edustaviin kohteisiin ja kansainvälisiin tapahtumiin kohdistuu tavallista suurempi uhka. Uhkaa on sekä terroristijärjestöjen että yksittäisten toimijoiden taholta.

Miten olette varmistaneet tapahtuman turvallisuuden, Juhannuskonferenssin isäntä Marko Halttunen?

– Olemme joutuneet tarkistamaan turvallisuutta yhdessä poliisin kanssa. Esimerkiksi ajaminen suurilla autoilla juhlakentälle ja jättitelttoihin on tehty estein mahdottomaksi, Marko Halttunen vastaa.

Juhannusaaton ohjelma alkaa Lasse Heikkilän Suomalaisen messun juhlaversiolla. Juhlatelttoihin odotetaan tuhansia katsojia, kuulijoita ja osallistujia. Suomalainen messu  juhlistaa 100-vuotiasta Suomea, ja tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Radio Dei puolestaan juhlistaa taivaltaan Suomalaisen messun kanssa. Teos käy läpi Suomen historian lauluin ja tanssein, ja niin koskettavasti, että moni kertoo jääneensä messuun jo ensi kuulemalla koukkuun.

Juhannusaattona on myös reformaatioaiheinen keskustelufoorumi Uskonpuhdistuksen isät ja lapset, joka avaa Suomen vapaakristillisten toimintaa sekä 50 vuotta täyttävän SVKN:n (Suomen vapaakristillinen neuvosto) taustayhteisöjä. Tilaisuus on juhlateltassa klo 16 – 17.30.

 

2017_suomalainen_usko_juhannuskonffan_tunnari

Keuruun Ison Kirjan alueelle tulee 30 000 vierailijaa Juhannuskonferenssiin. Juhlat alkoivat keskiviikkona ja jatkuvat sunnuntaihin.

Ylös