Kukoistusaika Brysselissä

1.4.2018 klo 12:10 Politiikka Kristiina Kunnas

– Euroopan parlamentin aika oli minulle työuran hedelmällisintä. Sari Essayah oli meppinä kansainvälisen luokan poliitikko, joka sai asiantuntemuksellaan, ahkeruudellaan ja ystävällisyydellään muiden meppien arvostuksen, kertoo eläkkeelle jäävä poliittinen sihteeri ja päätoimittaja Esa Erävalo.

Esa Erävalo työskenteli vaimonsa Merja Eräpolun kanssa vuosina 2009-14 Brysselissä europarlamentaarikko Sari Essayah’n toimistossa.

– Euroopan parlamentin aika oli minulle työuran hedelmällisintä. Essayah oli silloisista 765 mepistä kolmanneksi aktiivisin tekemään muutosesityksiä. Hän vaikutti miljardiluokan kysymyksiin talousvaliokunnassa ja tärkeisiin direktiiveihin ja asetuksiin työelämän valiokunnassa, Erävalo muistelee.

Meppinä Essayah vaikutti miljardiluokan kysymyksiin talousvaliokunnassa ja tärkeisiin direktiiveihin ja asetuksiin työelämän valiokunnassa. – Eläkkeelle jäävä päätoimittaja Esa Erävalo, joka työskenteli Essayah’n toimistossa Europarlamentissa 2009–2014

Sari Essayah Euroopan parlamentissa Brysselissä kevättalvella 2014. – Uskon, että toisella kaudella Essayah olisi noussut merkittäviin tehtäviin, sanoo Essayah’n toimistossa Brysselissä ja Strasbourgissa työskennellyt Esa Erävalo. (Kuva Kristiina Kunnas)

Erävalo teki taustatyötä Kristillisdemokraattien mepille ja viihtyi loistavasti parlamentissa.

Hänen mukaansa Essayah olisi seuraavalla kaudella noussut merkittäviin vastuutehtäviin, mikäli KD:n äänet olisivat riittäneet toiselle parlamenttikaudelle. Essayah oli kyllä Suomen äänikuningatar, mutta puolueen tulos jäi niukasti rajan alle.

– Sari on kansainvälisen luokan poliitikko, joka sai asiantuntemuksellaan, ahkeruudellaan ja ystävällisyydellään muiden meppien arvostuksen.

Ylös