Kristillisdemokraatit valmistautuvat Pirkanmaalla jännittäviin ja vaikeasti ennakoitavissa oleviin eduskuntavaaleihin

30.9.2018 klo 13:18 Politiikka Samuli Rissanen

Pirkanmaan vaalipiirissä on kauden aikana tapahtunut melkoinen myllerrys perussuomalaisten hajottua. Moni konkari luopuu ja ääniä on tulossa runsaasti uusjakoon. – Jännittävä ja vaikeasti ennustettava tilanne, jatkokaudelle pyrkivä kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus arvioi.

Neljä vuotta sitten yllätysnimenä Tampereelta eduskuntaan noussut naistentautien erikoislääkäri kokosi terveydenhuollon henkilöstön oikeuksia koskevaa Omantunnonvapaus-kansalaisaloitetta ja imaistui politiikkaan mukaan. Nyt jatkokaudelle pyrkivä Tanus ja Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piiri valmistautuvat jännittäviin ja vaikeasti ennakoitaviin eduskuntavaaleihin.

Moni vanha konkari on jättämässä politiikan ja ääniä on tulossa runsaasti uusjakoon

–Tulossa on jännittävät vaalit, joista on vaikea ennustaa miten lopulta käy. Moni vanha konkari on jättämässä politiikan ja ääniä on tulossa runsaasti uusjakoon, kansanedustaja Sari Tanus kertoi KD-Lehdelle ehdokashaastettelun yhteydessä 22.9.

Pirkanmaan Kristillisdemokraatit on nyt virallisesti nimennyt seitsemän ensimmäistä eduskuntavaaliehdokastaan. Nimetyistä ehdokkaista neljä julkistettiin.

He ovat kansanedustaja, erikoislääkäri Sari Tanuksen (54) ohella tamperelainen sosiaali- ja terveysalan opettaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Sirpa Pursiainen (39) sekä toiminnanjohtaja, sijaisäiti, FM Piia Nurmela (48) Lempäälästä ja matematiikan ja tieto- ja mediatekniikan lehtori Mika Setälä (51) Akaasta.

Ehdokkaat toimivat aktiivisesti erilaisissa luottamustehtävissä. Tanus työskentelee muun muassa Tampereen kaupunginvaltuutettuna. Pursiainen on Pirkanmaan KD-piirin puheenjohtaja sekä Pirkanmaan sote- ja maakuntauudistuksen poliittisen ohjausryhmän jäsen. Nurmela on Lempäälän kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen ja Setälä Akaan valtuutettu ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja.

Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piiristä kerrotaan, että nyt nimettyjen lisäksi listalla on monta ehdokaskandidaattia, jotka varmistuvat myöhemmin.

Ylös