Kristillisdemokraatit vaatii mittavaa panostusta ammatillisen koulutuksen hätätilan poistamiseen

3.12.2018 klo 12:30 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto haluaa ammatilliseen koulutukseen lisäresursseja. – Ammatillisessa koulutuksessa on hätätila, KD-puoluevaltuusto muistuttaa.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto vaatii mittavaa panostusta ammatillisen koulutuksen hätätilan poistamiseen.

KD-puoluevaltuusto kokoontui Vantaalla. Kristillisdemokraatit vaatii panostusta myös Suomen kosteikkoluonnon hyvinvointiin. Lapsiperheille KD:n puoluevaltuusto haluaa taaperobonuksen tuomaan kaivattua valinnanvapautta ja joustavuutta perheiden tarpeisiin.

Ammatillista koulutusta on ajettu alas jolloin nuoret ammattiin opiskelevat on jätetty paljolti tuuliajolle. Opettajilla ei riitä opetustunteja lähiopetukseen niin, että ammattiin valmistuvat nuoret olisivat riittävin tiedoin varustettuja valmistuessaan.

Kun lähiopetusta on vähennetty, on seurauksena monen nuoren turhautuminen ja opintojen keskeyttäminen.

Kun lähiopetusta on vähennetty, on seurauksena monen nuoren turhautuminen ja opintojen keskeyttäminen.

– Lisäksi tilanteesta kärsivät ne yritykset, jotka ottavat ammattiin opiskelevia harjoittelemaan. Yritysten viesti on, ettei heillä ole resursseja opastaa perusasioissa puutteellisin taidoin harjoittelemaan tulevia opiskelijoita, puoluevaltuuston kannanotto huomauttaa.

Kun hallitus kantaa huolta yritysten kilpailukyvystä, on takaperoista sälyttää yritykselle näin suurta opetusvastuuta. Lisäksi näiden ammattiin opiskelevien jatko-opinnot vaikeutuvat.

Nykyiset puutteelliset resurssit heikentävät ammattiin valmistuvien mahdollisuuksia hankkia sitä tieto- ja taitotasoa, jota yritykset tarvitsevat kilpailukykynsä ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto edellyttää, että tilanne otetaan vakavasti.

– Ammatilliseen koulutukseen on saatava tuntuva lisäpanostus.

 

Ylös