Sari Tanus AlfaTV:n uutisissa: New Yorkin aborttipäätös on törkeä lapsiin kohdistuva ihmisoikeusrikos

30.1.2019 klo 23:15 Politiikka Kristiina Kunnas

Lääkäri-kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja Sari Tanus toivoo aborttia suunnitteleville kerrottavan yhä enemmän tukitoimista sekä mahdollisuudesta luovuttaa lapsi adoptioon. – New Yorkin päätös on törkeä lapsiin kohdistuva ihmisoikeusrikos, Tanus sanoo.

New Yorkin osavaltio päätti, että sikiön voi abortoida vielä loppuvaiheessakin, mikäli lapsen ei uskota selviävän kohdun ulkopuolella, tai toimenpiteellä suojellaan äidin terveyttä ja henkeä.

Jos lapsi on äidin vatsan päällä, lapsen surmaaminen on murha. – gynekologi-kansanedustaja Sari Tanus

Gynekologi-kansanedustaja Sari Tanus ei vakuutu perusteluista.

– On erittäin harvinaista, että maissa, joissa äitiä hoidetaan raskauden aikana, äidin henki joutuisi vaaraan. Jos näin olisi, lapsi synnytettäisiin tarvittaessa keisarileikkauksella eikä surmaamalla, gynekologi-kansanedustaja sanoi AlfaTV:n uutisten haastattelussa maanantai-iltana.

Kansanedustaja korosti, että jopa 600-grammaiset ovat voineet selvitä hengissä, ja heitä voidaan tutkia ja hoitaa jo kohdussa.

– Jos lapsi on äidin vatsan päällä, lapsen surmaaminen on murha. Olen todella huolissani naisten terveydestä, kun jo varhaisilla viikoilla tehdyt abortit lisäävät tutkimusten mukaan naisten riskiä sairatua esimerkiksi masennuksiin. Mitä seuraukset ovatkaan silloin, jos lapsi, jonka liikkeitä nainen on tuntenut jo usean kuukauden ajan, surmataan kohtuun?

Sari Tanus toivoo, että aborttia harkitseville naisille kerrottaisiin yhä enemmän saatavilla olevista tukitoimista raskautta jatkettaessa ja mahdollisuudesta luovuttaa lapsi adoptoitavaksi.

 

Katso AlfaTV:n uutiset 30.1. permanto.fi tai täältä

 

Ylös