Kahden kutsumuksen mies – politiikka ja kristillinen sanoma kiinnostaneet Markku Tenhusta aina

6.3.2019 klo 08:53 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas 2019

Viestintäjohtaja ja Järvenpään kaupunginvaltuutettu Markku Tenhunen pyrkii eduskuntaan Uudeltamaalta. Voisi melkeinpä sanoa, että miehellä on kaksi kutsumustehtävää.

– Politiikka on aina kiinnostanut, ja ystävätkin sekä kollegat ovat kannustaneet siihen mukaan, Markku Tenhunen kertoo.

Tenhunen on jo toista kauttaan Järvenpään kaupunginvaltuustossa. 2012 hän pääsi varavaltuutetuksi ja 2017 varsinaiseksi kaupunginvaltuuteuksi.

–  Politiikka on aina kiinnostanut minua. Monet ystävät ja kollegat ovat kehottaneet minua ryhtymään politiikkaan.

Valtuustossa hän on mukana kaupunkikehityslautakunnassa.

–  Järvenpää kasvaa voimakkaasti ja on kaupunki, joka vetää asukkaita nopean junayhteyden vuoksi myös Helsingistä ja muualta Uudeltamaalta. On ollut mielenkiintoista palvella kaupungin asukkaita.

– Pääkaupunkiseudun neljäs kehätie pitäisi sijoittaa Lahdenväylän ja Hämeenlinnanväylän välille, näin se palvelisi alueen yritystoimintaa ja logistiikkaa. Tulevan eduskunnan ja hallituksen pitää kiinnittää huomiota Uudenmaankin rataverkon ja väylien toimivuuteen ja kuntoon.

Läntisessä naapurimaassa kului lähes 20 vuotta, se opetti yhteiskuntaelämästä ja keskustelukulttuurista paljon. – Markku Tenhunen, Uudenmaan eduskuntavaaliehdokas

Tärkeä elämäntehtävä Tenhuselle on ollut myös kristillisen sanoman välittäminen.

–   Vuodesta 1979 olen tehnyt radio- ja tv- sekä julkaisutoimintaan liittyvää työtä. Työ jatkuu toistaiseksi median parissa. Uskon parhaaksi konseptiksi sellaisen toiminnan, jossa kristillinen sanoma on osa tavallista kanavan ohjelmavirtaa. Usko on luonnollinen osa elämää.

”Puuteria nuppiin”, sanoo Tenhunen itse tästä kuvastaan. TV-studiossa on totuttava kaikkeen.

Tällä hetkellä Tenhunen työskentelee medialähetysjärjestö IRR-TV:n viestintäjohtajana sekä hallituksen varapuheenjohtajana. Hän myös toimittaa kustannettuja ohjelmia Radio Deille sekä Alfastudiota AlfaTV:llä.

Takana on jo pitkä työura.

–  Olen saanut runsaan 40 vuoden aikana osallistua moneen. Lahteen valmistunut toimintakeskus WanhaWalimo oli suurhanke, jonka visiointi ja starttaaminen oli tehtäväni.

Työn vuoksi hän on matkustanut useissa kymmenissä maissa.

–  Yksi henkilökohtaisen elämän tärkeimpiä tapahtumia oli avioliiton solmiminen. Siitä on  kohta 46 vuotta, kun sain hyvän puolison. Tietysti isyys ja nyt isoisyys kymmenelle lapsenlapselle on upea juttu.

Ruotsi antoi oman lisänsä Tenhusen perheelle.

– Läntisessä naapurimaassa kului lähes 20 vuotta, se opetti yhteiskuntaelämästä ja keskustelukulttuurista paljon.

Eduskuntavaalikampanjassaan Tenhunen on elämänsuojelija.

–  Haluan puolustaa lakeja, jotka lisäävät turvallisuutta, hyvinvointia sekä työllisyyttä ja rakentavat yhteiskuntaa. Suomalaisen on voitava liikkua ja asua turvallisesti.

Hän haluaa seksuaalirikollisille tiukemmat rangaistukset sekä maahanmuuton kuriin.

Hänellä on vaalilupaus.

– Lupaan vaikuttaa sellaisen perhepolitiikan tekemiseksi, että syntyvää lasta ja lapsia ei nähdä ongelmana. Perheen arvostusta on tuettava myös lainsäädäntöä tarvittaessa muuttamalla. Esimerkiksi verotuksen puolella voisi tutkia perheverotusmallia.

– Lupaan edistää sellaista talouspolitiikkaa, joka ottaa huomioon vähävaraiset, eläkeläiset, yksinhuoltajat ja vanhukset. Lupaan ajaa leikatun eläkeindeksin poistoa asteittain, on kohtuutonta, että eläkkeellä olevat köyhtyvät. Eläkkeiden verotusta pitää keventää mutta eläkkeitä korottaa.

Markku Tenhunen

• 64-vuotias viestintäjohtaja ja toimittaja
• asuu vaimonsa kanssa Järvenpäässä
• 3 lasta, 10 lastenlasta
• opiskellut johtamista, teologiaa, journalismia
• kaupunginvaltuutettu, kaupunkikehityslautakunnan jäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja
• KD-paikallisosaston johtokunnan jäsen
• markkutenhunen.fi Twitter: @TenhunenMarkku Fb: markku.tenhunen.3

Markku Tenhunen Tuusulanjärven Sarvikalliolla, jossa kansallistaiteilija Pekka Halonen (1865–1933) etsi aikanaan inspiraatiota ja maalasi.

Ylös